Vozači, prilagodite vožnju svojim mogućnostima

Crne statistike o broju poginulih u prometu, čini nam se, iz godine u godinu sve više rastu, a posebice kada su mladi vozači u pitanju. Najveći problem, prema mišljenju mnogih, jest da mladi vozači zaboravljaju da su mladi vozači bez dovoljno prakse kada je vožnja automobila u pitanju.

Pohvale policiji

Ipak, prema podacima koje smo dobili od Stanka Mišetića, vlasnika autoškole, koja djeluje dugih dvadeset godina, crne statistike su u opadanju. Tako je prošle 2010. u odnosu na 2009. smanjen broj prometnih nesreća, kao i broj poginulih u prometu.

"Povećane su aktivnosti na kontroli brzine, a znatno je povećan broj oduzetih dozvola zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Prometna policija svakog vikenda radi pojačane kontrole prometa, što je svakako dobro jer je vrijeme vikenda kritično kada su u pitanju mladi vozači", objasnio je Mišetić, dodajući kako su akcije prometne policije za svaku pohvalu jer, što je najbitnije, daju rezultate.

Isto tako, kaže Mišetić, autoškole od prije tri godine rade po novom programu koji je prilagođen europskim standardima, a u kojem je došlo do nove kategorizacije. Tako po novom programu mladi vozači ne mogu u kratkom vremenskom razdoblju doći do visokih kategorija nego se to od sada radi postupno s propisanim razmacima.

Na upit koje pogreške mladi vozači najviše rade, Mišetić odgovara kako je u većini slučajeva u pitanju neprilagođena brzina, koju bi svaki vozač, bilo mladi ili stari, trebao prilagoditi svojim mogućnostima i situaciji u prometu.

Novi prijedlog

Za polaganje vozačkog ispita u današnje vrijeme odlučuje se jednak broj žena i muškaraca, odnosno vozački ispit polažu najviše srednjoškolci dok je broj starijih kandidata znatno smanjen. Kandidati se najviše odlučuju za "B" kategoriju. Kada je u pitanju postojeći zakon koji je donesen u skladu s europskim standardima, Mišetić ističe kako je s njim zadovoljan.

"Jedino što bi bilo dobro uraditi jest da se zakonom kandidatima omogući polaganje teoretskog dijela prije napunjenih osamnaest godina starosti. Razlog za takav prijedlog je svojevrsno rasterećenje kandidata koji su u tom razdoblju pod velikim brojem obveza koje su prvenstveno vezano za kraj srednjoškolskog obrazovanja, te polaganje prijemnih za željene fakultete", rekao je Mišetić dodajući kako bi usvajanje ovakvog prijedloga bilo na zadovoljstvo kandidata, ali i vlasnika autoškola.

Kvalitetna obuka

Na upit koliko su vozači nakon položenog vozačkog ispita spremni za cestu, Mišetić kaže kako je njihova spremnost dobra i u teoretskom i praktičnom dijelu. Stanje je takvo zahvaljujući stručnom zalaganju vozača instruktora kao i predavača teoretske nastave te vlasnika autoškola koji svojim radom i upornošću te ulaganjem svojih sredstava u nova vozila i opremu za tehničku i teoretsku nastavu podižu kvalitetu obuke.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari