Vlast nije moguće formirati bez uvažavanja dva HDZ-a

Predsjednici HDZ BiH i HDZ 1990 Dragan Čović i Božo Ljubić sastali su se sinoć u Livnu sa članovima županijskih odbora ovih stranaka.

"Vlast u BiH nije moguće formirati bez uvažavanja izbornog legitimiteta i volje hrvatskog naroda, a to znači bez HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, koji imaju 90 posto hrvatskog legitimiteta", izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Čović je sinoć u Livnu rekao novinarima kako vjeruje da je vlast na državnoj i federalnoj razini moguće vrlo brzo formirati pod uvjetom da predstavnici druga dva konstitutivna naroda koji su dobili legitimitet na izborima uvažavaju hrvatski izborni legitimitet.

"Dva HDZ-a će dati puni doprinos jednom normalnom i realnom pristupu u formiranju vlasti. Vrijeme je da prestanemo izigravati jedni druge jer u BiH niko nitkoga više ne može prevariti. Ako je to i bilo moguće prije pet i deset godina, uvjeravam vas da se to ne može dogoditi danas niti ikada više", rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić istaknuo je da projekat dva HDZ-a u BiH dobio bezrezervnu podršku i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor, kao i većine stranaka u hrvatskom Saboru.

"Iza realne politike koju provodimo stoje i naši prijatelji iz međunarodne zajednice i Europske unije", dodao je Ljubić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari