KK Ljubuški: Sa 17 natjecanja kući donijeli više od 90 medalja

Ivan Grbavac, Luka Mušan, Anton Ereš, Bernard Boras, Ivan Nosić, Alena Škrobo, Marija Brbor, Magdalena Brbor, Franjo Brbor, Ante Boras i Elena Boras članovi su velike sportske obitelji Karate kluba Ljubuški,

koji su u protekloj godini sudjelovali na sedamnaest natjecanja diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe, i sa sobom kući donijeli više od devedeset medalja kako zlatnih, tako i srebrenih i brončanih.

Brojni nastupi

Jedno od značajnih natjecanja u protekloj godini održano je u studenome u Veneciji, koje je ujedno i prvi europski turnir na kojem su nastupili. Od tisuću i pol natjecatelja, KK Ljubuški nastupio je s četiri osvojivši dvije medalje, a za to su se pobrinuli Bernard Boras i Luka Mušan, koji su osvojili treća mjesta u svojim kategorijama.

Njihov voditelj i trener, veliki zaljubljenik u ovaj sport, Ivan Anić, također je spomenuo državno prvenstvo BiH, gdje je Bernard Boras osvojio drugo mjesto i time se kvalificirao za reprezentaciju BiH, što je velik uspjeh za njega samoga, ali i za cijeli karate klub.

O vrijednosti ovih mladih sportaša svjedoči i podatak da je Ivan Grbavac prošle godine bio proglašen najboljim sportašem do 18 godina za 2009., a nadanja su da će tu titulu ove godine ponijeti Luka Mušan.
Potrebno je spomenuti i organizaciju Ljubuškog kupa koji je održan u travnju prošle godine, a ugostio je 450 natjecatelja iz 35 klubova. "Ove godine očekujemo puno veći odaziv, barem sto natjecatelja više, a s pripremama i slanjem poziva smo već krenuli, tako da se nadamo bogatijem turniru" kazao je Anić.

Budući liječnici i pravnici

"Zanimljivost za ovaj karate klub je i ta da ni s jednog natjecanja nisu došli praznih ruku, štoviše, više od sedamdeset posto karataša kući se vrati s osvojenom medaljom, ali je i taj postotak u porastu", kazao je Anić.

U protekloj godini s najviše osvojenih medalja prednjači Luka Mušan, s njih dvadeset. Od cura vodeće su sestre Marija i Magdalena Brbor kao i Alena Škrobo. "Ono što posebno trebam istaknuti jest činjenica da su svi karataši vrlo dobri i odlični učenici, a neki od njih su već i na fakultetima prava i medicine. Nadam se kako će i ostali svoje školovanje nastaviti na nekom od fakulteta", kazao je Anić, za kojeg karataši imaju samo riječi hvale.

Svi oni se u budućnosti vide u karateu, bilo u natjecateljskom ili trenerskom dijelu, ali u svakom slučaju ostat će vezani uz ovaj sport i svoj matični klub Ljubuški. Govoreći o planovima za budućnost, Anić je istaknuo kako se, osim nastupa na turniru u Samoboru, koji je održan u petak, karataši pripremaju za turnir "Hercegovina open" koji će biti održan u veljači u Širokom Brijegu, a osim ponovnog posjeta Veneciji i nastupa na tamošnjem turniru u planu imaju nastup na još jednom europskom turniru u Mađarskoj ili Austriji.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari