Je li HSP sa Jurišićem prodao interese hrvatskog naroda?

Ako se samo malo prisjetimo, HSP je do unazad nekoliko godina bio poslušnik HDZ-a, onda smo olako zaboravili Hrstićev HSP i njegov odnos prema HDZ-u, a danas ipak možemo slobodno reći da je HSP, htjeli ne htjeli priznati, ipak jedna respektabilna stranka.

Možemo se pozivat na eventualno slabe rezultate proteklih izbora, možemo aplaudirat HDZ-u kao apsolutnom pobjedniku među hrvatskim glasačkim korpusom, ali probajmo pogledat istini u oči.

Zašto i zbog čega sada kukamo nad hrvatskom sudbinom, kao da nismo imali i prije vremena za to, zašto i zbog čega smo pomalo bezobrazni rigajuć vatru na Jurišića kao na novog Sejdu Bajramovića, zašto i zbog čega bi "hrvatski blok" bio jači adut u zaštiti hrvatskih interesa, naravno opet u koaliciji sa "crvenom aždajom"?

Kao da "hrvatski blok" nije imao priliku do sada branit i obranit hrvatske interese!!

To zaboravljamo!

Počev od prvih višestranačkih izbora studenog 1990. pa do danas, HDZ je bila apsolutni pobjednik sviih ili skoro svih izbora.

Jeli istina možda drugačija, jeli neka druga stranka, naravno i u to vrijeme od 1990, prodala ili prodavala interese hrvatskog naroda?

Jeli možda neka druga stranka sudjelovala u olakom odricanju od Herceg Bosne, potpisivanju Daytona i aneksa 4, jeli možda neka druga stranka sugerirala hrvatskom korpusu da izabere Aliju Izetbegovića za predsjednika BiH?

Jeli možda neka druga stranka kriva za propast " Hrvatske samouprave", "Kreševske deklaracije", "Pruda" itd. ?

Danas smo dočekali možebitnu koaliciju HSP-a sa "crvenom aždajom" i naravno da ju moramo "nabiti na kolac", ali se pitam kakve bi to prednosti imala koalicija "hrvatskog bloka" sa tom istom "crvenom aždajom".

Volja hrvatskog naroda…, apsolutni pobjednici sa 95 % osvojenih hrvatskih glasova, implementacija izbornih rezultata pri formiranje kako zakonodavne(klubova), tako i izvršne vlasti na nivou BiH, pa tako i na nivou FBiH, rezultirala je ili će možda rezultirat nelagodom da se ipak ta volja, zaslugom "crvene aždaje" neće uzet/uzimati u obzir.

Što bi trebali učinit?

Svim raspoloživim sredstvima napast "crvenu aždaju"?. . teško!, jer oni su ipak apsolutni pobjednici proteklih izbora i kao takvi diktiraju tko će sa njima ili bez njih!

Svim raspoloživim sredstvima odstranit Jurišićev HSP, a ulogorit Čovićev HDZ i onda bi se sve drastično promjenilo, onda bi tek hrvatski narod u BiH doživio preporod, onda bi tek( na novo) procvala i "Hrvatska samouprava", Kreševska deklaracija", "Prud", "Treći entitet", Treća ili četvrta federalna jedinica"…. , pa i "Regionalizacija BiH".

Svega bi bilo, samo da je odstranit Jurišića.

Zašto onda postoje stranke, ne samo u BiH, nego u svim državama?

Da se bore i izbore za vlast ili bar dio vlasti, ili je pak HDZ stranka koja je u tom pogledu privilegiranija u odnosu na HSP?

Što je Jurišiću činit?

Reći svojim stranačkim suradnicima: eto gospodo, nudi nam se koalicija, ali mi zbog naših stranačkih načela nećemo prihvatit tu koaliciju, ostat ćemo oporba(možda bi i to bilo prihvatljivo), ali ćemo koaliranje sa tom, nama mrskom "aždajom" , prepustit kome je ona prihvatljiva.

Onda bi Jurišić bio hrvatski ili pak ustaški vitez, koji je prepoznao " opasnost", odrekao se ponude "crvene aždaje" i predao je u ruke meštrima od zanata.

Jurišića čeka kaznena prijava, a Čovića nije,

Jurišić je crveni, a Čović nije,

Jurišić će ustoličit nama mrsku FTV, a Čović i Jović hrvatski kanal,

Jurišić je za vrijeme vladavine ZHŽ-upanijom upropastio istu, a vladavinom HDZ-a doživjela procvat…. ?

I što sve ne, samo da bi ustoličili meštre od zanata.

Ma gdje ste bili kad je grmilo??

Žepe Bevanda

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari