Općinski sud u Ljubuškom ima i kvalitetu i kvantitetu u radu

Milorad Novković, predsjednik Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH, posjetio je Općinski sud u Ljubuškom i razgovarao s predsjednicom Općinskog suda Ljubuski Milenom Perić i kolegama sucima koji djeluju u tom sudu. Kako nam je rekao predsjednik Novković posjet je sastavni dio plana i programa rada Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća, kojim je predviđen obilazak općinskih sudova i tužiteljstava, a razgovaralo se o teškoćama koje mogu nastati prilikom rješavanja sudskih predmeta.

Zaključak je da je Općinski sud u Ljubuškom dosta ažuran, da ima dobro izraženu i kvalitetu i kvantitetu u radu, da se radi o dobrom kolektivu i dobrim međuljudskim odnosima.

Jedan od pokazatelja rada je i to što nema neriješenih predmeta iz ranijih godina, koji dugo čekaju na rješavanje, osim u slučajevima objektivnih okolnosti koje se odnose na procesne i zakonske zapreke. Na pitanje kakvo je stanje u pravosuđu BiH Novković je rekao da je ono dobrim dijelom reformirano, ali je reforma još u tijeku i neke stvari se još trebaju dovesti do kraja.

"Stvoreno je jedno posve novo ozračje kada je u pitanju rad sudova i tužiteljstava, oni predstavljaju neovisne, nepristrane i profesionalne institucije. Moramo shvatiti i imati u vidu činjenicu da pravosuđe funkcionira u jednoj dosta složenoj pravnoj državi i političkom ozračju koje nije naklonjeno sudovima i tužiteljstvima. No, za nas to ne predstavlja nekakav izrazit problem, s tim se možemo nositi jer je to razumljivo budući da je prije šest-sedam godina suce i tužitelje birala zakonodavna i izvršna vlast, a sada Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH, kao samostalno tijelo, bira sve nositelje pravosudnih dužnosti", kaže Novković.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari