Ako ne omoguće promjenu mreže, RAK će kazniti sva tri operatera

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH najozbiljnije je upozorila sva tri dominantna telekom operatera u našoj zemlji da će ih kazniti ako hitno ne omoguće korisnicima fiksne i mobilne telefonije da promijene mrežu bez mijenjanja broja. Ishod je to jučerašnjeg sastanka predstavnika državnog regulatora sa čelnicima "BH Telecoma", "Telekoma Srpske" i "HT Eroneta", na kojem je razgovarano o prenosivosti broja.

Ova usluga korisnicima je trebala biti dostupna još od početka ove godine, ali su rokovi pomjerani prvo za sredinu, a potom za kraj godine. Međutim, izvjesno je da će i taj rok biti probijen. Kako nezvanično saznajemo, usluga će biti dostupna tek u prvom kvartalu 2011.

"Izrazili smo zabrinutost zbog kašnjenja i upozorili operatere da ćemo primijeniti mjere koje nam stoje na raspolaganju i izreći kazne zbog kašnjenja u provođenju ove obaveze", kazala je po završetku sastanka Amela Odobašić, glasnogovornica RAK-a.

Također tvrdi da operateri kasne zbog tehničkih razloga.

"Za sada ne možemo reći koja će to vrsta sankcije biti, ali sačekat ćemo do kraja prosinca da vidimo hoće li nešto konkretno biti urađeno. Početkom siječnja ćemo izreći sankcije ako bude potrebno", kaže Odobašić.

Isan Selimović, direktor kompanije QSS, koja će upravljati središnjom bazom za prenošenje brojeva, kazao je kako je njegova tvrtka obavila svoj dio posla, ali da sustav ne može raditi dok se svi operateri ne priključe na bazu. Do sada to nije učinio nijedan telekom operater.

"Ne mislim da netko namjerno odugovlači proces, jer je ovo prilično veliki zalogaj za operatere", kaže Selimović.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari