Duhovna obnova na Humcu od 13. do 16. prosinca

Uobičajeno je da se u ponekim župama tijekom Došašća ili Korizme organiziraju tzv. duhovne obnove po kojima vjernici doživljavaju dubinu svoje vjere u osobnom iskustvu. U našemu su narodu poznati voditelji duhovnih obnova: o. Tomislav Ivančić, fra Zvjezdan Linić, vlč. Zlatko Sudac, fra Ivo Pavić, vlč. Milivoj Bolobanić, fra Smiljan Kožul… Svaki od njih, na osobit način, svojom metodom pruža vjernicima katolicima mogućnost boljeg i dubljeg iskustva svoje vjere.

Budući da smo u vremenu Došašća, da smo u pripremi za proslavu Božića, mi smo u mogućnosti u svojoj sredini ugostiti, čuti i od njega puno naučiti vlč. Milivoja Bolobanića, generalnog vikara zadarske nadbiskupije. Uza sve svoje poslove i zauzetosti u pripravi za Božić u svojoj župi Kraljice Mira u Zadru, te poslova gen. vikara u Zadarskoj nadbiskupiji, vlč. Milivoj prihvatio je poziv da nama na Humcu u ovom Došašću uljepša ovo sveto vrijeme i omogući bolju pripravu za Božić.

krupni plan
vlč. Milivoj Bolobanić

Program duhovne obnove bit će u popodnevnim satima; od 16 sati, a završavat će sv. misom u 18 sati. Započet ćemo u ponedjeljak, 13. prosinca. U ponedjeljak i utorak su predavanja. U srijedu je, nakon priprave, predviđena sveta ispovijed, velika – životna, a u četvrtak je završni dan s blagoslovom s Presvetim oltarskim sakramentom. Prije podne svakog dana bit će moguće osobno razgovarati s vlč. Milivojem. U razgovor je moguće uključiti i molitvu za ozdravljenje.

Unatoč našoj uobičajenoj i prelijepoj pripravi za Božić, kroz naše Zornice, vjerujemo da će naša nova crkva biti tijesna za sve vjernike koji će dolaziti na sve večeri duhovne obnove. Vrlo je važno da svatko sudjeluje već od prvog predavanja jer će samo tako moći slijediti misli koje vlč. Milivoj bude izlagao.

plakat

Radujemo se i očekujemo vas u želji da doživimo susret s Kristom.

Vaši fratri

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari