Eromerc potpisao ugovor o opremanju 128 ambulanti obiteljske medicine u Federaciji

Federalni ministar zdravstva Safet Omerović i predstavnik proizvođača i dobavljača namještaja i inventara "Eromerc“ iz Ljubuškog Žarko Bilić potpisali su danas u Sarajevu ugovor za opremanje 128 ambulanti obiteljske medinice u Federaciji BiH.

Ugovor je vrijedan oko 899.950 KM, a podrazumijeva ugradbeni namještaj za recepciju, čekaonicu, ambulante, sobe za intervenciju i ostale prostorije koje čine objekt obiteljske medicine.

Ministar Omerović je naglasio da je to druga faza projekta jačanja zdravstvenog sektora (HSEP) koji se provodi putem Sektora za realizaciju projekata pri federalnom Ministarstvu zdravstva. Taj projekt je financiran kreditom Svjetske banke i Razvojne banke Vijeća Europe uz sudjelovanje Vlade FBiH i županijskih vlada.

Adaptacija odabranih ambulanti obiteljske medicine i njihovo opremanje standardiziranom opremom, inventarom i namještajem realizira se u tri faze. Tako je u prvoj fazi adaptirano 139 ambulanti, a 146 ih je opremljeno. Trenutno se realizira druga faza adaptacije 116 ambulanti.

Predstavnik firme "Eromerc“ iz Ljubuškog Žarko Bilić istaknuo je da će radovi biti završeni za dva mjeseca, te naglasio značaj realizacije tog projekta posebno u prigradskim sredinama.

Žara

Uporedo s ovim vrši se i edukacija medicinskog kadra iz obiteljske medicine putem dodatne obuke uz rad i program specijalizacije, a cilj projekta je ujednačiti uvjete primarne zdravstvene zaštite za stanovnike FBiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari