Teške optužbe na račun uprave Croatia osiguranja

zgrada

U redakcije dnevnih i drugih tiskovina pristigao je dokument u kojem mali dioničari Croatia osiguranja Ljubuški teško optužuju rukovodeće strukture Croatia osiguranja na čelu s direktorom Mladenom Markotićem.

Mali dioničari su četiri stranice dokumenta navodno poslali i Agenciji za nadzor osiguranja u Sarajevo, prvom čovjeku Croatia osiguranja u Zagrebu Zdravku Zrinušiću, te hrvatskim i BH medijima.

Osim Markotića u dokumentu se spominju imena Ivana Luburića, Milenke Tolj i drugih vodećih osoba osiguranja, te ministra financija Hrvatske Ivan Šuker.

Mali dioničari nisu potpisali navedeni dokument, u istome, između ostaloga optužuju društvo za financiranje predizborne kampanje u RH, za poslušništvo spram ministra financija RH Ivana Šukera, "sramotnu poziciju na tržištu" i niz nezakonitih i po društvo štetnih radnji, poput uplata na privatne račune, opraštanje dugova tvrtkama u vlasništvu osobnih prijatelja predsjednika Uprave, te dubiozno potpisivanje ugovora, među kojima i onoga za štetu nastalu u nedavnom požaru u Čitluku.

Preslike dopisa donosimo u nastavku a isti otvaraju niz pitanja i kontroverzi o načinu funkcioniranja negdašnje velike osiguravateljske kuće Croatia Osiguranje d.d. Ljubuški.

Zanimljivo je kako je gosp. Markotić prošlu godinu bio proglašen manedažerom godine (što možete pročitati u ovom članku), pitanje je hoće li se i u BiH preliti hrvatski trend odnosa spram negdašnjih menadžera godine.

hercportal.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto