Obnovljena istraga za ubojstvo Ljubušaka Stanka Nižića

ljubuski.info

Prema informacijama iz više izvora, njemačko tužiteljstvo vodi istrage za 14 ubojstava hrvatskih političkih emigranata počinjenih 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, a Švicarska je obnovila istragu za ubojstvo Ljubušaka Stanka Nižića ubijenoga 1981. godine.

Neslužbeno se doznaje da će Nijemci pored već postojeće tjeralice za Josipom Perkovićem izdati i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mustačem!

I Švicarci bi od Hrvatske mogli zatražiti izručenje Josipa Perkovića, kojega su još 1981. bili uhitili neposredno nakon Nižićeva ubojstva, ali su ga morali pustiti, jer je imao lažnu putovnicu na ime Ivan Kovač i jamstvo zagrebačke firme "Astra" da je riječ o njihovom poslovnom čovjeku.

Svjedoci Vinko Sindičić i Petar Penava uživaju zaštitu njemačkih antiterorističkih policijskih postrojbi, a Josipa Majerskog "čuva" jedna od najmoćnijih tajnih službi svijeta.

Petar Penava, predratni "radikalni" emigrant, a u ratu djelatnik SIS-a na posebnim operativnim zadacima, svjedočio je u ožujku ove godine na suđenju u Muenchenu protiv Krunoslava Pratesa i prijavio prijetnje Tomislava Mičića, bivšeg pukovnika SIS-a koji si je sagradio kuću na Gračanima, da će ga "pojest crne vrane".

To je isti onaj Mičić koji je  protiv Roberta Franka pisao još koncem 90-ih u „Hrvatskom obzoru“, te njega i ekipu prozivao da su strani špijuni čije pisanje destabilizira zemlju, nedavno se javio u eter OTV-ove emisije "Povećalo" te uzbuđeno napao određene ljude govoreći da on zna kako je jedan od njih u Globusu lažno pisao!

Nije imao hrabrosti ostaviti podatke u režiji kako je najavio, a ni javiti se osobno čovjeku koji piše svoj blog i otvoreno govori o ovim stvarima.  On se, navodno, također nalazi na tjeralicama njemačke policije zbog pomaganja u ubojstvu Nikole Miličevića Bebana i Joze Miloša, koji je ubijen kao navodni ubojica Brune Bušića, a u kojega je metke, navodno ispalio Ivan Iko Livajić zvan Khomeini.

Milošev ubojica trebao je sjediti sedam godina za zadnje ubojstvo, dvadesetogodišnjeg Roma Alena Sečića, koji ga je izritirao jer mu je došao prodati tepih na Veliki petak.

Njemački i švicarski istražitelji, osim s iskazima svjedoka, navodno raspolažu i s dosta "teškom" dokumentacijom SIS-a, MORH-a i savezne UDBA-e, budući da je Tomislav Karamarko šef SOA zapovjedio svom Tomislavu Milčiću da stranim istražiteljima, a u interesu nacionalne sigurnosti ne da ništa od zatražene dokumentacije.

Stanko je djelovao na području Švicarske preko Hrvatskog radnika, glasila Hrvatskog radničkog saveza Europe - Pozdrav Domovini. Kako je Stanko Nižić bio jako obrazovan, marljiv i odan prijateljima i domovini Hrvatskoj, njegova riječ cijenila se i poštivala u hrvatskim emigrantskim krugovima. K tome, znao je dobro pripremati i plasirati promidžbeni materijal u korist zarobljene Hrvatske.

Izdao je više promidžbenih letaka s nacionalnim predznakom, bio je jedan od urednika Hrvatske revolucije, te autor skripte Hrvati, tražimo kongres. Napisao je jako dojmljiv tekst In memoriam - fra Branko Marić, bio je suradnik u pisanju Uputnika hrvatskim borcima za slobodu Domovine, a napisao je i izdao još mnogo dobrih tekstova koji su bili od velike koristi hrvatskoj oslobodilačkoj djelatnosti.

Stanko nije bio strančar, već iskreni hrvatski borac za slobodu domovine Hrvatske. On nije nasjedao podjelama među Hrvatima, za njega je dobro došao svatko tko je djelovao u korist Domovine. Pripadnici svih političkih pogleda, a napose revolucionari, vidjeli su u njemu istinskog borca za slobodu domovine Hrvatske.

Glas naroda

Istragu mu je neko vrijeme vodio sin i on ima neke podatke koji drugi nemaju i ne mogu do njih doći.Policija i druge službe bile su u kontaktu sa njim.Što je Bože Vukušić radio u to vrijeme u Švicarskoj?!Ima ljudi od tog vrimena koji dosta znaju o tome.Zašto se stalo i ja se pitan?Di mu je brat koji je bio u Kanadi i jako fin govor održao na pogrebu pokojnika?...”uskačimo u Stankove čizme i jurišajmo...”, tako se nekada dizao moral kod pošteni (ne partijski i politički) ljudi.

Obnovljena istraga za ubojstvo Ljubušaka Stanka Nižića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari