Zviždaljke ispred zgrade Općine

Ispred zgrade Općine u Ljubuškom jučer su se oglašavale zviždaljke. Zviždali su radnici ljubuške Vinarije na prosvjednom skupu kojim traže svoja prava i izražavaju nezadovoljstvo odlukom da OV Ljubuški ne raspravlja na izvanrednoj sjednici o njihovu nezavidnom položaju i davanju koncesije tvrtki Erovin d.o.o. na korištenje zemlje i vinograda, već će se to samo formalno učiniti na redovitoj sjednici OV-a 17. studenog putem vijećničkih pitanja.

"Kad je trebalo napraviti prijenos koncesije, za koji naš odvjetnik kaže da je protuzakonit, u dva-tri tjedna održane su tri izvanredne sjednice OV-a da bi se to provelo, a nas radnike, koji smo u ovoj godini dobili samo jednu plaću, općinski vijećnici ,koji su izabrani voljom naroda, ne žele ni saslušati" - ogorčeni su radnici. Zbog svega toga neće ići na aktualni sat OV-a.

"To nije u skladu s onim što smo se dogovorili s predsjednikom OV-a Ljubuški Vicom Nižićem i još uvijek nismo dobili odgovor na naš zahtjev za održavanje izvanredne sjednice OV-a. Na aktualnom satu ne donose se nikakve odluke, to je izigravanje obećanja i radnici će ga ignorirati. Sve mjerodavne općinske institucije vlasti su zakazale i nisu zaštitili interese radnika u okviru njihovih ovlasti tako da ću u ime radnika zatražiti zaštitu njihovih prava na drugim razinama vlasti u BiH, a putem Općinskog suda u Ljubuškom pokrenute su tužbe za naknadu neisplaćenih plaća i doprinosa" - rekao je odvjetnik Ivan Herceg, koji zastupa radnike.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari