Uhićeni Zvonimir Kožul i Stanislav Soldo, Širokom 20.000 KM kazne

Nakon incidenta s nacističkom zastavom na tribinama stadiona Pecara za vrijeme utakmice Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva, policija Zapadnohercegovačke županije privela je dvije osobe. Kako doznajemo, radi se o Zvonimiru Kožulu (1985.) i Stanislavu Soldi (1986.), koji su priznali da su držali zastavu. Ipak, njih dvojica su opovrgnula da su zastavu unijeli na stadion, nego su ustvrdili da su je zatekli na tribinama stadiona.

Istraga i dalje traje

Osim spomenute dvojice, policija u ZHŽ-u još traga za ostalim osobama koje će biti privedene u ovoj istrazi, a očekuje se da će na ispitivanju biti još minimalno tri osobe koje su bile uključene u ovaj incident.

"Trenutno i dalje prikupljamo dokaze i na temelju podataka koje očekujemo da ćemo dobiti, nastojat ćemo pronaći i ostale osobe koje su sudjelovale u ovom događaju" - rekli su nam službenici koji su uključeni u spomenutu istragu. Privedeni Kožul i Soldo će vjerojatno biti kažnjeni sukladno Zakonu o remećenju javnog reda i mira. Zakonski propisi za ovakve slučajeve predviđaju kazne od 700 do 1500 maraka, a sankcijama će biti podvrgnuti i ostali sudionici ovoga događaja.

Osude sa svih strana

Osude ovoga događaja su stigle sa svih strana, a naravno i iz samog Širokog Brijega. Navijači Širokog Brijega Škripari su priopćili se u ovoj situaciji radi o potezu neodgovornog pojedinca ili skupine navijača, što svakako ne odražava mišljenje ove navijačke skupine.

"Riječ je o nepromišljenom potezu pojedinca koji je spomenutu zastavu donio na ovu utakmicu, ali isto tako to ne bi trebao biti razlog da se sada osuđuju svi pripadnici Škripara. Ne ponovilo se, jer nismo nikakva nacistička ili fašistička organizacija kakvom nas određeni mediji žele prikazati" - poručili su Škripari. Osim što su kažnjeni pojedinci kažnjen je i klub. Nakon višesatne sjednice Disciplinskog povjerenstva NS-a BiH Širokom je određena kazna od 20.000 maraka i jedna utakmica bez gledatelja.

Marko Karačić, Velimir Begić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari