Nitko nije protiv osnivanja MZ Gornji grad!?

Mjesna zajednica Gornji grad, iako nije službeno tako priznata od općinskih vlasti, već tri godine aktivno djeluje na ovom području, s do sada velikim brojem uspješno realiziranih projekata. Od Hasana Mušića, predsjednika ove mjesne zajednice, doznali smo kako je ovih dana uspješno realiziran projekt koji se radi u dogovoru s ALBA-om, a riječ je o dostavljanju košara za otpad za svako kućanstvo koje se nalazi u ovoj mjesnoj zajednici.

Dogovor s ALBA-om

"S ALBA-om smo dogovorili da, pored već postojećih kontejnera za odlaganje smeća, svako kućanstvo na korištenje dobije košaru za otpad, a cijena odvoza će biti u skladu s već ranije dogovorenom između ove tvrtke i općine Ljubuški. Svako kućanstvo će mjesečno plaćati 15,50 maraka za odvoz smeća, dok će za umirovljenike ta cijena biti dvostruko manja, 7,50 maraka. Mislili smo i na socijalne slučajeve u ovoj mjesnoj zajednici, te smo u Centru za socijalni rad izvadili popis takvih mještana i dostavili ih ALBA-i, a odvoz smeća za njih će biti besplatan", kazao je Mušić, dodajući kako je do sada podijeljeno 27 košara za otpad. Ono što se u skoroj budućnosti planira realizirati jest sanacija lokalne ceste Stari Pazar- Mostarska vrata, uz prateću infrastrukturu, vodu, struju, telefon, kanalizaciju. Ova lokalna cesta, objasnio je Hasan, zamišljena je kao rezervna komunikacija. Uskoro će se krenuti s izmjenjivanjem starih elektro-drvenih stupova s novim betonskim i još mnogo drugih aktivnosti.

Zahvala mnogima

Ova mjesna zajednica osnovana je krajem 2007. i do sada je imala dosta realiziranih projekata. Jedini problem, kaže Hasan, od samoga osnutka je taj što ih općinske vlasti ne žele priznati kao zasebnu mjesnu zajednicu, iako, tvrdi on, sve potrebne preduvjete za to imaju. Unatoč nekoliko pokušaja kako pismenih, tako i usmenih prema općinskim vlastima, da se očituju po ovom pitanju, ni dan-danas nisu dobili odgovor, ni pozitivan ni negativan. "Registracijom MZ-a Gornji grad kao zasebne mjesne zajednice pridonijelo bi se boljitku kako nje same, tako i cijele općine, jer bi se kao takvi mogli prijaviti na mnoge projekte", kazao je Hasan, zahvalivši se načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je za rad ove mjesne zajednice osigurao prostor te financijskim sredstvima pomogao njegovo uređenje.

Veliko hvala upućeno je i Zulki Baljak, iz Centra za građansku suradnju Livno, koji je od samog osnutka ove mjesne zajednice uz nju te prati njezin rad, a uvelike je pomoglo opremanje njezinih prostorija. "Ovom prilikom se moram zahvaliti i Jelenku Dediću, koji je od samog našeg početka s nama, te prati naš rad, a hvala i Zlatanu Lukendi, koji nam je darovavši svoje slike uljepšao radni prostor", kazao je Mušić.

Uskoro reorganizacija mjesnih zajednica

Od Vice Nižića, predsjednika Općinskog vijeća općine Ljubuški, doznali smo kako nitko ni u općini, a ni u Općinskom vijeću nije protiv osnivanja ove mjesne zajednice kao zasebne. "Poznato je kako će se uskoro raditi reorganizacija mjesnih zajednica na području općine Ljubuški, kada će na red doći i ova mjesna zajednica. Potrebno je sagledati sve uvjete koji su potrebni za priznavanje mjesne zajednice, kao što su teritorijalni i drugi uvjeti", kazao je Nižić.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari