Kažu: Diskriminiraju se Grude! A Ljubuški???

ljubuski.info

Predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije Vitomir Filipović i dvojica ministara iz reda HDZ-a 1990., Ivica Gašpar i Božo Zovko napustili su posljednju sjednicu županijske Vlade.

Naime, učinili su to prilikom glasovanja kada je Vlada trebala donijeti odluku o imenovanju člana Nadzornog odbora JP Direkcija cesta Federacije BiH d.o.o Sarajevo, te člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje. Prema riječima Vitomira Filipovića, to su učinili kako bi izrazili nezadovoljstvo radom županijske Vlade koja prema njihovom mišljenju nije podjednako naklonjena svim općinama. “Želimo da svi građani budu podjednako zastupljeni i to je stav za koji se HDZ 1990. zalaže. Na ovaj način smo željeli pokazati da ne želimo biti oni koji će diskriminirati dijelove naše županije”, istaknuo je Filipović dodajući kako su ovime ponovno Grude oštećene. “

Evidentno je da su Grude po tko zna koji put oštećene i dosta je toga više.

Imali smo dvojicu kandidata iz Gruda koji su ispunjavali sve kriterije za člana Nadzornog odbora JP Direkcija cesta FBiH, no oni nisu imenovani”, rekao je Filipović.

Samo jedan od slučajeva u nizu

Predsjednik županijske Skupštine ZHŽ-a je dodao kako nije bitan posljednji slučaj, jer je on samo jedan u nizu nepoštivanja određenih kriterija. “Općine su neravnomjerno zastupljene u svemu pa neke po tome znatno gube. Stoga ćemo se zalagati da se donesu pravi kriteriji po kojima će se onda točno znati, koliko tko, i pod kojim kriterijima ima pravo na određena mjesta”, kazao je Filipović. Napomenimo kako je Vlada Zapadnohercegovačke županije na posljednjoj sjednici imenovala Vladu Budimira iz Posušja za člana Nadzornog odbora JP Direkcija cesta FBiH d.o.o Sarajevo, te Anu Zadro, dipl. oec. iz Širokog Brijega za predstavnika - člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje ispred Zapadnohercegovačke županije. 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari