Tvrtka "Mucić-CO." nastavlja ekspanziju na domaćem i inozemnom tržištu

Rijetko je koje poduzeće na prostoru Bosne i Hercegovine doživjelo takvu ekspanziju, kao što je slučaj s tvrtkom "Mucić&CO." iz Ljubuškog, jer danas ova tvrtka, na čelu koje se nalazi Stanislav Mucić, zapošljava 350 djelatnika, od toga više od jedne polovice njih u Hercegovini.

Tvrtka je osnovana 1992. godine, a osnovna joj je djelatnost projektiranje i izvođenje svih radova u građevinarstvu. Po sustavu „ključ u ruke“ ovo poduzeće je izgradilo niz zahtjevnih objekata, pa se tako na njihovoj referenc listi primjerice nalaze širokobriješki „FEAL“, zadarski „Superkonzum“, skladišni objekt „Gorenja“ u Zagrebu, dubrovačka „Spiona“, Stambeno-poslovni centar „Oktavijan“ u Zagrebu, posuški „Planet“ i „Vokel“, brojni objekti u Ljubuškom, Mostaru, Čitluku, Splitu, Dugopolju, pa i Sarajevu, Metkoviću…

Glavni projektni ured se nalazi u sklopu upravne zgrade u Ljubuškom i usko surađuje s proizvodnim pogonom AB montažne konstrukcije i pogonom AL-PVC bravarije. Tu je trenutno zaposleno i 15 inženjera svih struka.

U sklopu proizvodnog kompleksa na površini od 3000m2 nalazi se pogon za automatsku proizvodnju betona kapaciteta 100m3/h. Pogon djeluje kao zasebna organizacijska jedinica, te proizvodi beton projektiranog sastava.

Tvrtka je odnedavno prisutna i na crnogorskom tržištu, već odavno i na tržištu Republike Hrvatske, a kako ističe Marija Primorac iz Ureda za odnose s javnošću ovog poduzeća nikako se ne želi stati na tome, jer „Mucić&CO“ želi ići korak dalje. Korak ispred ostalih.

en face
Marija Primorac

„Tvrtka dakle posjeduje automatsku betonaru, suvremenu armiračnicu, proizvodni pogon predgotovljenih montažnih AB konstrukcija, prednapregnutih elemenata, proizvodni pogon betonske galanterije, aluminijskih fasada, građevinske PVC i aluminijske stolarije, upravni objekt sa projektnim uredom, skladište osnovnih sredstava kao što su repromaterijal i sitni inventar, građevinske strojeve…“ – u svom opširnom izlaganju za ABCportal kazala je Marija Primorac.

Svojim poslovnim partnerima tako u ovom poduzeću nude projektiranje svih objekata visokogradnje i interijera, niskogradnje, pomorskih građevina, montažnih AB objekata, izgradnju monolitnih objekata visokogradnje raznih namjena, uređenje parternih površina, te spomenutu izgradnju po sistemu „ključ u ruke“…

Otvaranjem pogona za proizvodnju šupljih ploča "Mucić & Co" su proljetos najavili ekspanziju na tržištu diljem regije u izgradnji objekata primjenom nove tehnologije. Riječ je o pogonu koji je zajednička investicija kompanije "Mucić & Co" d.o.o. Ljubuški (BiH) s udjelom od 33,53 i preduzeća "Mucić & Co" d.o.o. Gornji Muć (RH) s preostalih 66,43 posto.

 

„Prateći nove trendove, vođeni namjerom da povećaju proizvodnju i kvalitetu građevina, odlučili smo se za investiranje u ovaj pogon za proizvodnju prednapregnutih šupljih ploča i fasadnih termo-izoliranih panela po američkoj tehnologiji kompanije "Spancrete" – kaže Marija Primorac.

Kako je Primorac dodala u izjavi za naš portal riječ je o pogonu vrijednom 10 milijuna eura, smještenom na površini od 60.000 metara kvadratnih, gdje je izgrađena proizvodna hala od 10.500 m2.

Kompanija „Mucić & Co“ uspješno je iskoračila i na tržište Crne Gore i u rekordno kratkom roku, kroz svega dva tjedna, sagradila proizvodni objekt Bomex površine 1.250 metara četvornih.

"S obzirom da smo u razdoblju od šesnaest godina izrasli u značajan poslovno gospodarski subjekt u oblasti građevinarstva na tržištu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, mislimo da je izlazak na tržište Crne Gore još jedan uspjeh i dokaz kvalitete koja je prepoznata i u susjednim državama" – poručili su iz ove kompanije.

Tvrtka „Mucić&Co“ svojom dokazanom kvalitetom i mogućnošću izvođenja svih vrsta radova ugovorilo je i izgradnju još jednog velikog objekta. Riječ je o nogometnom stadionu s 5200 sjedećih mjesta i natkrivenim tribinama u Dugopolju (Split) koji će se prostirati na površini od 10.000m2.

 Bitno je istaknuti da će cjelokupna armirano betonska konstrukcija za tribine nogometnog igrališta biti dostavljena iz specijaliziranog pogona njihove armiračnice u Ljubuškom, otvorene prije nekoliko mjeseci.

„To je svakako još jedan naš veliki poslovni uspjeh i dokaz  uspješnosti u građevinarstvu koji se temelji isključivo na kvalitetnom i brzom izvođenju radova s maksimalnim poštivanjem dogovorenih obveza“ – konstatirala je Marija Primorac.

U Dugopolju, gdje je i sjedište tvrtke za Republiku Hrvatsku, izgradnjom ovog nogometnog stadiona dokazani su snaga i kvaliteta društva „Mucić&Co“, koje upravo svojom dokazanom kvalitetom iz dana u dan povećava broj zadovoljnih klijenata.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari