Policija čuva nastavnike dok traju popravni ispiti

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Ivana Brlić Mažuranić” Ljubuški u Gračinama, u ponedjeljak ujutro fizički i verbalno napao je nastavnika kemije Krešimira Hercega.

Nastavnici iz kemije i vjeronauka nisu mu zaključili ocjene, te nije mogao ni pristupiti popravnom ispitu i mora ponavljati razred. Učenik ljut zbog te situacije došao je ispred škole u vrijeme održavanja popravnih ispita, te nasrnuo na nastavnika Krešimira Hercega.

Ravnatelj škole Ivan Penava rekao je da je učenik otprije problematičan, ima oko 400 izostanaka, te da je već jednom ponavljao razred. Istaknuo je da su roditelji većine učenika spremni na suradnju, no roditelji ovog učenika nisu, iako im se i ranije ukazivalo na njegovo problematično ponašanje.Delikventna ponašanja u osnovnim školama teško je suzbiti. Takvi učenici ometaju nastavu, utječu negativno na ostale učenike i zlostavljaju slabije od sebe. “Škola je nemoćna jer zakonski nije zaštićena i nema nikakvih posebnih programa za problematične učenike”, izjavio je ravnatelj Penava. Dodao je da će se pokušati naći rješenje da se pomogne učeniku, ali samo bez nasilnih pritisaka druge strane i u dogovoru s profesorima.

U strahu da se sličan incident ne bi ponovio, razgovarat će s policijom i zatražiti njihovu prisutnost u školi dok traju popravni ispiti. Na pitanje poduzima li se što kad se učenici žale na nastavnike, ravnatelj je rekao da se sve žalbe učenika uzimaju u obzir. Ove godine nitko od učenika se nije žalio, međutim, postoji problem solidarnosti između nastavnika. “Nerealno je da je ovaj učenik bio neocijenjen samo iz dva predmeta. S obzirom na 400 izostanaka, većinu predmeta nije trebao proći i samim time incident se možda ne bi dogodio”, izjavio je ravnatelj Penava.

T. Brajković

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari