Stranke u kampanji potrošile više od 12 milijuna KM!?

Političke stranke u BiH su tijekom predizborne kampanje za oglašavanje na televiziji i u tisku potrošile više od 3,5 milijuna KM - podaci su Agencije za praćenje medija Kliping BH, priopćila je danas nevladina organizacija Transparency International BiH. S prethodno procijenjenim troškovima za vanjsko oglašavanje od više od 2 miljuna KM, ukupni troškovi iznose gotovo 6 milijuna KM.

U priopćenju se navodi da je samo u završnom tjednu kampanje potrošeno gotovo dva mlijuna KM.

Podaci ukazuju na to da je na oglašavanje u tisku i na televiziji najviše utrošila Stranka demokratske akcije (SDA) s gotovo 900.000 KM, zatim Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) koji je utrošio blizu 800.000, te Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s utrošenih blizu 500.000 KM, prenosi Srna.

Prema navedenim podacima, stranke su tijekom kampanje dnevno trošile gotovo 200.000 KM, a ukupno su potrošile 7.200 prosječnih mjesečnih plaća.

S obzirom na to da u istraživanje nisu uključeni troškovi predizbornih skupova, gdje se za nastupe estradnih zvijezda izdvajalo i više od 100.000 eura, te da su na prethodnim lokalnim izborima stranke utrošile više od 8 milijuna KM, Transparency International BiH procjenjuje da su ukupni troškovi protekle kampanje bili i dvostruko veći.

U istraživanje su bile uključene Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnosti BiH (SBB BiH), Stranka za BiH, Socijaldemokratska partija BiH, Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH), Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 1990), Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP) i Demokratska partija.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari