I posljednji na listi ušli u Skupštinu

Iako brojanje izbornih rezultata još uvijek nije u potpunosti završeno, već se zna tko će najvjerojatnije sjediti u županijskim skupštinama. Dnevni list jučer je objavio imena prvih ljudi na listama koji bi mogli ući u skupštine, međutim, zbog preferencijalnog sustava glasovanja u skupštine ipak ulaze one osobe koje su na listama dobile najviše glasova, bez obzira na kojem su mjestu na listi. S obzirom da svi glasovi nisu još uvijek prebrojani, moguća su manja odstupanja i od trenutačnih imena koja najvjerojatnije ulaze u skupštine.

Tko ulazi uz HDZ BiH

Zahvaljujući takvom sustavu glasovanja u Skupštinu Zapadnohercegovačke županije iz HDZ-a BiH, koji bi trebao imati 13 mandata, najvjerojatnije ulaze Zdenko Ćosić koji je bio 1. na listi, zatim Tomislav Mandić koji je na listi zauzimao posljednje 25. mjesto, Dario Knezović 13. na listi, Tomislav Zelenika koji je bio 9. na listi, Ivo Sesar koji je zauzimao 21. mjesto, Ante Mišetić je bio 3. na listi, zatim Radoslav Luburić koji je zauzimao 7. mjesto, Ivica Pavković sa 6. mjesta, Zdenko Čolak koji je na listi bio na 19. mjestu, Helena Lončar na listi je bila 2., Miro Ćutuk bio je 15. na listi, Žana Primorac koja je bila na 11. mjestu te Vedran Markotić koji je zauzimao 22. mjesto.

Zastupnici iz HDZ-a 1990. i HSP-a

U Skupštinu Zapadnohercegovačke županije iz HDZ-a 1990., koji bi trebao prema dosadašnjim rezultatima osvojiti četiri mandata, najvjerojatnije ulaze Ivica Gašpar, koji je ujedno bio i prvi na listi, zatim Borka Lukenda-Herceg koja je bila 8. na listi, Milenko Bandur Mićko koji je na listi zauzimao 9. mjesto te Ante Pavlović Tonćo koji je bio 16. na listi.

Ispred HSP-a BiH, koji bi trebali imati tri mandata, u županijsku Skupštinu ulaze Branko Ćorluka koji je bio 1. na listi, zatim Vjekoslav Čamber koji je na listi zauzimao 4. mjesto te Viktor Kvesić koji je bio 3. na listi.

Ivica Gašpar, dopredsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990. Ljubuški i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a 1990. ZHŽ-a, kaže da su u ovoj stranci zadovoljni izbornim rezultatima.

"Mi u Ljubuškom smo ostvarili bolji rezultat nego na lokalnim izborima, i iako je stranka dobila neznatno manji broj glasova, zadovoljni smo izbornim rezultatima", kazao nam je Gašpar i čestitao pobjedu HDZ-u BiH u ovoj županiji.

Boljitak zadovoljan

Iz Narodne stranke Radom za boljitak, koja bi u Skupštinu ZHŽ trebali ući sa tri mandata, jučer su nam rekli da još uvijek ne žele izlaziti u javnost s imenima mogućih zastupnika u Skupštini Zapadnohercegovačke županije.

"Sačekat ćemo konačne rezultate izbora, jer sve dok nisu izbrojani svi glasovi, moguće je da dođe do nekih promjena", rekli su nam u Boljitku i naglašavaju kako su izuzetno zadovoljni izbornim rezultatom. "Ostvarili smo gotovo 100-postotni rast u odnosu na rezultate izbora 2006. godine", naglašavaju iz Boljitka.

A. Beus [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari