Opet Čović Jugosloven!

Internetom ponovno kruži dokumentacija u kojoj je potvrđeno da se Čović prije rata deklarirao kao Jugosloven. Tako se deklarirao i 1991. godine, a kako nije bilo popisa pučanstva, ta narodnost mu je ostala u upisničkoj dokumentaciji.

Njegovo narodnosno i političko opredjeljenje je samo dio onoga što podgrijava atmosferu pred ove izbore. Veoma bliske veze koje ima sa Miloradom Dodikom, Borisom Tadićem i drugim balkanskim političarima i političke opcije s kojima vrluda u BiH nisu dobro prihvaćene među Hrvatima.

Narodna izjava da jabuka ne ide daleko od stabla, kažu da se i ovdje pokazuje u punom svijetlu, te da Dragan Čović predsjednik HDZ BiH nije u svojim političkim stavovima otišao daleko od komunističke ideologije.

Dr. Mirjana Kasapović u njemu vidi prvog čovjeka klijentelizma u Hrvata u BIH, pomoću kojeg manipulira društvenim tijekovima, te da nema oko sebe nikoga tko bi mogao njegov klijentelistički režim ugroziti i vratiti HDZ BiH u demokratske političke vode. Ona smatra da gubljenjem izbora počinje njegova silazna politička karijera.

Svi jednopartijski sustavi su po svom karakteru klijentelistički, što ujedno odgovara vođi i malom broju ljudi koji oko njega ubiru plodove kroz korupciju i nepotizam.

Eto i na ovom portalu Vam pokazujemo relevantan dokument i potpis Dragana Čovića ćiriličnim pismom.

upisni list

HSP BiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari