Boris Grizelj - kaznena prijava zbog objekta "Miran san" u Ljubuškom!?

Sektor kriminalističke policije MUP-a danas će Županijskom tužiteljstvu podnijeti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv B.G. (30) iz Sovića, općina Grude. B.G. osumnjičen je da je, obavljajući dužnost ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi u bivšoj Vladi ŽZH, počinio kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti.

Naime, postupajući po peticiji građana mjesta Humac, općina Ljubuški, kojom su se isti protivili otvaranju ustanove za smještaj starih i nemoćnih osoba "Miran san" Mostar, podružnica Ljubuški, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a poduzeli su niz izvida kojima su utvrdili sljedeće:

Utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je B. G. (30), vršeći dužnost ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi u bivšoj Vladi ŽZH, dana 21. 12. 2009. godine donio Rješenje kojim se odobrava obavljanje djelatnosti Doma za stare i nemoćne osobe "Miran san" Mostar, podružnica Ljubuški, u objektu koji nema uporabnu dozvolu, a što je u suprotnosti s odredbama čl. 45. Zakona o građenju (u spomenutom Rješenju navedeno je da su ispunjeni uvjeti za utemeljenje i početak rada Doma za stare i nemoćne osobe "Miran san" Mostar, podružnica Ljubuški),

Daljnjim izvidima utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je B. G. (30), vršeći dužnost ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi u bivšoj Vladi ŽZH, dana 22. 9. 2008. godine donio Rješenje kojim se odobrava obavljanje djelatnosti Doma za stare i nemoćne osobe "Miran san" Mostar, poslovnica Posušje, u objektu koji nema građevinsku, lokacijsku i uporabnu dozvolu, što je suprotno odredbama Zakona o građenju.

Bivši ministar B. G. (30) osumnjičen je da je navedenim radnjama, počinjenim na štetu šire društvene zajednice, privatnoj ustanovi Dom za stare i nemoćne "Miran san" Mostar omogućio nezakonito otvaranje podružnica u Ljubuškom i Posušju a samim time i stjecanje protupravne imovinske koristi, čime je počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja ili ovlasti, iz čl. 383. st. 1. KZ-a FBiH.
Inače, za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Podnošenje Izviješća o počinjenom kaznenom djelu protiv bivšeg ministra B. G. (30) predstavlja nastavak borbe protiv korupcije, koju Uprava policije MUP-a ŽZH uspješno vodi već dulje vrijeme (korupciju definiramo kao "svaki oblik zlouporabe ovlasti radi osobne ili skupne koristi, bilo da se radi o javnom ili privatnom sektoru").

MUP ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari