Dva milijuna KM poticaja za Ljubuški!

Predajom prvih naloga Ministarstvu financija Fedracije BiH u četvrtak je započela isplata poticaja izravnim poljoprivrednim proizvođačima u Zapadnohercegovačkoj Županiji.

Ministar poljoprivrede FBiH mr. Damir Ljubić je kazao kako će ovogodišnji poticaji za poljoprivredne proizvođače u ZHŽ iznositi oko 4,7 milijuna KM, od čega će najviše dobiti poljprivrednici iz općine Ljubuški oko 40% ili približno 2 milijuna KM.

"U četvrtak smo uputili nalog Ministarstvu financija za isplatu 452 tisuće KM aplikatorima za ruralni razvoj. Ovo je početak isplate ovogodišnjih poticaja. Vas najviše interesira općina Ljubuški, pa evo da kažem da od tog iznosa najviše novca i ide u Ljubuški, oko 280 tisuća KM. Iz Ljubuškog smo dobili najviše zahtjeva za natječaj za ruralni razvoj", - istaknuo je Ljubić.

"Ukupan iznos ovogodišnjih poticaja za ZHŽ je oko 4,7 milijuna KM, a za Ljubuški, koliko okvirno mogu reći otpada oko 40% ili oko 2 milijuna KM" - rekao je Ljubić uz konstataciju - "Novina ovogodišnjih poticaja je što ćemo financirati direktno proizvođače povrća, kojih je u općini Ljubuški najviše".

Ljubić je komentirao i svojatanje rezultata koje je njegovo ministarstvo postiglo za zadnje četiri godine, riječima: "Toga će uvijek biti. Mogu samo kazati da brojke govore same za sebe. U našu Županiju za zadnje tri godine osigurali smo više od 15 milijuna KM poljoprivrednih poticaja i to je 5 puta više nego što je to radila prethodna vlast. Od tog iznosa u Vaš Ljubuški je stiglo blizu 40 % novca. To nisu mali novci i smatram da smo uradili dobar posao, jer su poljoprivrednici i uzgajivači zadovoljni" - kazao je Ljubić.

hercportal.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari