Misno slavlje na Humcu

Svečanim blagoslovom obnovljene stare crkve sv. Ante na Humcu sinoć je započelo misno slavlje koje je predvodio provincijal fra. Ivan Sesar. Četverogodišnjom obnovom temeljito je preuređena stara crkva izgrađena daleke 1869. godine. Oltar iz 1725.godine, kojeg su Franjevačkom samostanu na Humcu poklonili zagrebački franjevci, je vraćen nakon jednogodišnje restauracije u Splitu u svoj prvoizrađeni oblik. Također su obnovljene i orgulje iz 1881. izrađene u poznatoj radionici Hoefner u Zagrebu.

U svojoj propovjedi provincijal Sesar se dotakao značenja samostana na Humcu od njegovog podizanja, pa sve do danas, ističući značaj evanđenja u svakodnevnici svakog vjernika.

O restauraciji Crkve je govorio gvardijan fra Miro Šego, zahvalivši se svima, svojoj braći fratrima, državnim institucijama i ostalim vjernicima koji su svojim doprinosom pomogli radove na rekonstrukciji.

Jučer su se fratri fra Miro Šego, fra Dario Dodig, fra Mate Logara i fra Mladen Sesar oprostili od humačkih vjernika otišavši na služenje u druge župe. Na Humac je došlo pet novih fratara na čelu s novim gvardijanom fra Velimirom Mandićem i župnikom Ivanom Borasom.

Svečanoj misi su nazočili i obnašatelji političkih funkcija: načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, ministar turizma i okoliša Nevenko Herceg i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

hercportal.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari