Blago Šimić uhićen u predvorju Općinskog suda

Blago Šimić (34) iz Borajne kod Gruda, brat puno poznatijeg Mate (41) zvanog Dolkić, uhićen je jučer u predvorju Općinskog suda u Širokom Brijegu. Za njim su na snazi bile raspisane dvije tjeralice zbog nasilničkog ponašanja i iznude u pokušaju.

Njegov brat Mate uhićen je prije mjesec dana zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanje, iznude u pokušaju, napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i izazivanja opće opasnosti.

Odvezen u pritvor

Blago je uhićen u 7.50 sati u predvorju Općinskog suda u Širokom Brijegu. Prethodno su ga primijetili pripadnici policije s obzirom da se u istoj zgradi nalazi i Policijska uprava, potvrđeno nam je u MUP-u. Za sada nije poznato je li se Blago došao sam predati ili je radio nešto drugo. Policajci su postupili temeljem raspisanih tjeralica za njim i odmah ga priveli i proveli u službene prostorije. Odmah jučer u popodnevnim satima on je odvezen u Kazneno-popravni zavod u Mostaru, jer postoji pravomoćno rješenje o određivanju pritvora koje je izdao Općinski sud u Ljubuškom.

Ovim je završena višemjesečna potraga i uznemirenje javnosti koje su braća Šimić do sada provodila na području Gruda. Naime, njih dvojica iza sebe imaju desetke kaznenih djela, a nekoliko su puta i uvjetno osuđivani.

N. Dedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari