Naplatili smo sav uloženi rad i trud

Rukometna reprezentacija Hrvatske je na, u nedjelju okončanom, prvenstvu Europe za kadete u Crnoj Gori osvojila naslov prvaka, a u velikom uspjehu svoj udio su dali i rukometaši Izviđača zajedno sa šefom struke Ljubušaka, Silviom Ivandijom, koji je ujedno i izbornik U-18 hrvatske vrste.

- Stjepan Čolak nije imao tu sreću da nastupi, jer je slomio potkoljenicu u Dubrovniku na pripremama te se morao operirati. Petar Mucić je dao svoj doprinos, dok je Mijo Tomić debitant u ovoj momčadi, govori ipak najistaknutiji član ove momčadi koji dolazi iz Ljubuškog, Mirko Herceg.

Igrač preokreta

S pozicije lijevog vanjskog Herceg je, prema svim izvješćima, bio igrač preokreta u finalnom meču sa Španjolskom (27:26).

- Jednostavno mi se otvorilo, odigrao sam utakmicu života i imao šut 9/9, bez pogreške. Utakmica je bila teška, tvrda, ali smo na kraju zasluženo pobijedili i naplatili ukupni rad i trud koji smo uložili do sada, riječi su Hercega. Zatim se mladi Ljubušak prisjetio pripremnog razdoblja koje je trajalo 30 dana. Kadeti Hrvatske su radili u Crikvenici, zatim Delnicama i Dubrovniku, da bi 12. kolovoza konačno započeli s natjecanjem. - Otvorili smo prvenstvo s tri pobjede u skupini, zatim savladali Srbiju, te izgubili od Danske u utakmici gdje nas je i poraz od šest golova razlike vodio u polufinale. Tamo smo bili bolji od Njemačke (25:20) i na kraju u dramatičnom susretu od Španjolske, prepričava Herceg.

Transformacija obrane

Posljednji ogled ipak nije najbolje krenuo za Hrvatsku, početkom drugog poluvremena su zaostajali i do tri gola razlike u odnosu na Španjolce.

- Nije nas baš najbolje išlo u početku, ali kasnije se Ante Kaleb (najbolji rukometaš prvenstva) raspucao, krenulo je i mene, stisnuli smo obranu i uspjeli okrenuti. Zanimljivo je da smo u tim trenucima zaigrali 6 – 0 obranu, iako smo sve dotadašnje utakmice dobili uz obranu 5 – 1. Izbornik je vidio da nešto treba promijeniti i pogodio, komentirao je Herceg.

Ljubušak je član reprezentacije Hrvatske posljednje dvije sezone u kojima je do sada sudjelovao na Olimpijadi mladih u Finskoj 2008. godine, gdje je momčad osvojila treće mjesto, a zatim Mediteranskim igrama prošlog ljeta u Crnoj Gori, gdje su bili drugoplasirani.

- Tada smo poraženi od Španjolske, tako da je ovo bila najbolja prilika za uzvrat. Kontinuirano smo napredovali posljednjih godina, nadam se da će se tako i nastaviti, jer svoje posljednje veliko natjecanje ova generacija u okviru kadetskog uzrasta ima sljedećeg ljeta na Svjetskom prvenstvu u Argentini, rekao je Mirko Herceg.

Senior Izviđača

Mirko Herceg (rođen 26. veljače 1992. godine/195 cm) se rukometom počeo baviti prije devet godina u Izviđaču, gdje je prošao školu rukometa, a članom prvog tima kluba iz Ljubuškog postao još prije dvije sezone.

- Očekujem da ću nastaviti jednako dobro raditi kao i do sada, te dobivati više prilike za igru u Izviđaču. Nakon odlaska Andreasa Dominikovića otvara se više prostora, pa očekujem da ću minutažu koju mi trener ukaže opravdati na najbolji način, nadanja su Mirka Hercega.

Ersan Bijedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari