"Novi" ljubuški ministri izbliza

zgrada

Politička "privrtanija" na koju smo navikli zbog djelovanja "nestabilnih" županijskih političara ponovno je na djelu. HDZ BiH na čelu s mandatarom Zdenkom Ćosićem upustio se u novu avanturu svrgavanja županijske vlasti samo mjesec dana do izbora.

Koliko se HDZ-u BiH uzurilo govori izjava Predraga Kožula koji govori da bi isto učinili i da je samo jedan dan do izbora.

Ljubuški bi novi ministri trebali biti Radoslav Luburić iz Studenaca i Gordan Bradvica iz Veljaka.

Za čitatelje portala smo pripremili njihove male političke biografije.

Radoslav Luburić je ekonomist u Ministarstvu financija ZHŽ i jedan od glavnih stratega ekonomske predizborne propagande HDZBiH koja se zasniva na kritiziranju poticaja za Lijanoviće i proračunskog deficita za kojeg iz HDZ BiH kažu da iznosi oko 50 milijuna KM. Po informacijama iz OO HDZ BiH Ljubuški ekonomsku strategiju Luburić je pripremio već prije nekoliko mjeseci čiju ćemo opravdanost komentirati u narednim danima.
Luburić je politički malo poznata osoba u Ljubuškom i iza sebe nema aureolu političke negativnosti.
Sami članovi HDZ BiH govore kako namještenje i sadašnji status u stranci treba zahvaliti Ivanu Brkiću i poznatoj obitelji Luburić, čiji je najveći eksponent i mecena bio pokojni Zlatan Luburić.

Za razliku od njega Gordan Bradvica je u ljubuškoj javnosti percipiran negativno. On je agronom. Fakultet je 1983. godine upisao u Sarajevu, a završio 2000.godine u Mostaru. U javnosti je poznat kao komesar policije ZHŽ. Zbog nezakonitog imenovanja Skupština ZHŽ je zatražila njegovu smjenu, što je Bradvica primio loše. Stranačke su ga strukture imenovale direktorom JKP Ljubuški gdje bilježi direktorski krah. Pri odlasku iz Policije ZHŽ više je puta govorio kako će se vratiti na bijelom konju.

Ovih je dana u pripremi svog imenovanja u javnost pustio informacije o svom užem kabinetu kojeg bi ponovno činili Dobroslav Alilović - Baja i Vinko Rašić kao savjetnici. Obojica su diplomirani ekonomisti s poznatog novosadskog fakulteta FABUS.
Mjesto novog komesara navodno je odlučio povjeriti Draženu Primorcu.

Isto tako javnost je komentirala da je od prije dvije godine Gordan Bradvica za vrijeme obnašanja funkcije komesara bio pod obaviještajnim nadzorom policije RH.

Ovih dana je njegov novi politički angažman potpuno podijelio HDZ BiH, te i sam Nevenko Barbarić pod udarom kritika jednog broja članova stranke.

Iz tabora HDZ1990 i HSP BiH su demantirali ove najave, ističući kako od promjene Vlade ŽZH neće biti ništa.

Glas naroda

novi ministar mup,je sigurno Antunovic Igor -Svitlac

Slaven Domandzic izgledni kandidat

di ih nađoste pored vliko svita

"Novi" ljubuški ministri izbliza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari