Mate Grbavac: Imenovanje gospodina Skoke je nagrada za nezakonit, obmanjivački potpis [2]

smijeh

Čamberosum bivši ministre!
Iako imate desetak savjetnika, koji u debeloj hladovini beru vrhnje, a ne nešto korisno rade, iz dana u dan, iz poteza u potez činite nezakonita, glupa i kriminalna djela jer se ta Čamberijada nije drugačije mogla ni završiti nego ovako. Sve što radite radite u korist vlastite štete. Poslali ste policajce kratkih cijevi koji su opkolili zgradu Gimnazije Ljubuški da bi dokusurili kriminalca kakav sam ja.

Kad sam vidio da bi dvoboj bio neravnopravan jer moja kriminalna reputacija zahtijeva specijalce s dugim cijevima i kapuljačama otišao sam u susjedni kafić Europu na jutarnji kapučino . Vaša potrčkala su se za to vrijeme preznojavali u i oko Audija 6 ljuteći se što Vaše naredbe ne mogu doprijeti do Onoga gore kako bi spustio na njih hladovinu. U 17 sati sam predao ključeve i pečat v.d. ravnatelju i vođi sindikalnog pokreta zadovoljan što je izbjegnuto krvoproliće. Tako je konačno završilo to crno razdoblje tiranije i počela šestomjesečna svijetla budućnost Gimnazije Ljubuški.

Pošto ništa ne radim iza leđa obavještavam Vas da Županijskom tužiteljstvu podnosim kaznenu prijavu protiv Vas i Vašeg tajnika Ljube Tomića zbog nezakonito vođene procedure mojeg razrješenja ravnatelja, a sve u cilju prikrivanja kaznenog djela krivotvorenja službene isprave . O blaćenu i kriminaliziranju mene kao čovjeka i ravnatelja Gimnazije ćete se isto tako pojaviti na sudu. Ali, to je drugi dio priče.

Naime, nadzor nad radom škole ima samo Prosvjetna inspekcija. Zato što nije radila po Vašem naređenju isključili ste je iz svih aktivnosti i poslova koje mora po zakonu raditi kako bi Vaša demokratska ministarska karijera zablistala u punom svjetlu.Time ste učinili kazneno djelo zabrane vršenja zakonom propisanih poslova prosvjetnoj inspekciji. Poslali ste tajnika Ministarstva Ljubu Tomića da sačini inspekcijski zapisnik na fišeku na osnovu kojega ćete moći pravno braniti moje razrješenje koje je već bilo napisano tjedan dana ranije.I tu ste se zapetljali u nadnevcima. Na onom fišeku stoji nadnevak 28. srpnja 2010. godine kao i na mojem Rješenju o razrješenju ravnatelja kao i Rješenju o postavljenju za v.d. ravnatelja Skoke, a stalno spominjete 30. Ja ne razumijem, a suci će valjda shvatiti o čemu pričate. Taj tajnik je uzurpirao ovlasti prosvjetne inspekcije i time počinio kazneno djelo prisvajanja ovlasti koje mu ne pripadaju kao i za lažno predstavljanje. Znači, taj zapisnik vrijedi puno manje nego fišek na kojem je napisan. Trebali ste znati da se taj rukom napisani zapisnik otkuca na računalu i nadam se da imate tamo nekoga povjerljivog koji se zna služiti računalom. Nevolja je u tome što to ne radi Vaše korumpirano Ministarstvo (čast maloj grupi časnih i poštenih ljudi), već prosvjetna inspekcija. Zapisnik prosvjetne inspekcije treba biti dostavljen Ministarstvu, pismohrani škole, ravnatelju i Školskom odboru. Na njega se mogu žaliti sve stranke u roku od 15 dana. Je li to učinjeno? Malo sutra!!! Uradili ste ono čega nema u Tunguziji. Bivši ministre, prisvojili ste ovlasti tužitelja, suca i izvršitelja presude. Vaša demokracija treba postati uzor i na njenom patentu ćete vjerojatno moći i doktorirati. Jednostavno, čitava procedura mojeg razrješenja je bila nezakonita, kriminalna i urađena je s jednim jedinim ciljem, a to je prikrivanje kaznenog djela u kojem sudjeluje.

U razrješenju kažete da su se usmeno na odštetu žalili pojedini roditelji. Opet činite glupost. Svaki prigovor, bio on usmeni i pismeni, predaje se prosvjetnoj inspekciji koja će provesti zakonom propisanu proceduru, sačiniti zapisnik, iznijeti svoje mišljene i dostaviti svim gore navedenim strankama.Na njega, opet, sve stranke imaju pravo prigovora. Zašto ne poštujete zakon? Svaka procedura mimo ovoga je nezakonito, kažnjivo djelo, bivši ministre! Prosvjetna inspekcija je 2008. godine izvršila uvid u prikupljanje odštete i utvrdila da je zakonita. Taj zapisnik se nalazi i u Vašem Ministarstvu. Na njega se niste žalili. Što se to u ove dvije godine promijenilo da je zakonito postalo nezakonito?

Ako ne znate, napominjem Vam da za v.d. ravnatelja može biti imenovana osoba koja radi u toj školi. Opet nezakonit potez! Zašto po zakonu kad je isplativije nezakonito. Znači, svi profesori Gimnazije Ljubuški su bedaci, neznalice i nesposobni obnašati tu odgovornu funkciju koja nije politička već stručna. Lako je smijeniti ravnatelja. Dovoljan je potpis korumpiranog i pokvarenog ministra. A znate li kolika je procedura da se izbaci iz škole učenik? Takva da ostaje u školi ako zapali čitavu školu, pobije pola profesora i učini tko zna kakvo drugo kriminalno djelo. Usporedite!

Imenovanje gospodina Skoke je nagrada za nezakonit, obmanjivački potpis u ime obespravljenih prosvjetnih djelatnika koji pred zakonom ne vrijedi ni pišiva boba i koji nikoga ne obvezuje. Potpisao ga je kao v.d. ravnatelj, a poznato je da ravnatelji ne mogu biti članovi sindikata.

Za one koji me ne znaju reći ću s ponosom da sam jedan od osnivača Sindikata, tvorac njegovog Statuta, član užeg rukovodstva koje je vodilo štrajk koji je rezultirao potpisivanjem prvog Kolektivnog ugovora. U trenutku kad sam se javio na natječaj za ravnatelja Gimnazije Ljubuški nisam bio ni na jednoj funkciji u Sindikatu već njegov obični član. Član sam Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, predsjednik Crvenog križa Ljubuški, predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke. Zajedno sa kolegama ovaj častan i odgovoran humanitarni rad obavljam na volonterskoj osnovi. Član sam DDK sa 26 dobrovoljnih darivanja krvi i na to sam ponosan.

Mate Grbavac, prof.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari