Hercegovački STAP postao prepoznatljiv u cijeloj regiji

logo

Sastanak članova Udruge za regionalni i ruralni razvoj (URRR) “Hercegovački STAP” održan je u ponedjeljak u Radišićima kod Ljubuškog.

Članovi udruge su naglasili da je Hercegovački STAP udruga koja djeluje na cijelom području Hercegovine, ali i šire. Hrvoje Artuković, jedan od članova udruge je kazao da Hercegovački STAP nije udruga lokalnog karaktera. “Hercegovački STAP se prvi put održao prošle godine u okviru 'Ljubuškog sila', međutim, nije vezan isključivo za tu manifestaciju”, izjavio je Artuković.

Iznimno uspješno djelovanje

Hercegovački STAP je dobrovoljna, neprofitna i nepolitična udruga temeljena na znanju, radu i suradnji s osnovnim ciljem djelovanja na svekolikom razvoju Hercegovine. To je projekt utemeljen s ciljem promoviranja i zaštite tradicije i autohtonih proizvoda Hercegovine. Idejni utemeljitelj i predsjednik udruge je Davorin Medić. Udruga je u kratkom vremenu od svog osnutka pa do danas iznimno uspješno djelovala i postigla zavidne rezultate. Pored “Ljubuškog sila” izlagali su svoje radove na kulturno-umjetničkim manifestacijama u Zagrebu, Mostaru, Počitelju te Samoboru.

Dva priznanja u Zagrebu

“Hercegovački STAP je na Zagrebačkom velesajmu dobio dva priznanja, jedno za najoriginalniji suvenir, te medalju za najbolji nastup, a predsjednik RH Stjepan Mesić, posjetio je štand, i oduševio se autohtonim hercegovačkim proizvodima”, istaknuli su članovi Udruge, te dodali kako je na 11. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2008., udruga dobila kristalnu kuglu i plakatu za najbolji nastup na sajmu.

Tihana Brajković [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari