Uhićen Blago Šimić usred akcije protiv šverca mesa

Hrvatska policija je na granici kod Imotskog, u dramatičnoj akciji zapljene više stotina kilograma svježeg mesa prošvercanog iz BiH, naletjela na bjegunca Blagu Šimića (34), lica s dvije tjeralice u BiH, i uhitila ga.

Šimić se već više od dva mjeseca krije zbog ucijene i oružanog incidenta u grudskom kafiću Bumerang u kojem je sudjelovao i njegov stariji brat Mate (41), kojega su specijalci uhitili u blizini kuće u Borajni.

Naime, za jučerašnje noći je kod Vinjana granična ophodnja pokušala zaustaviti terenac Mitsubishi Pajero. Vozač se oglušio na zapovijed i produžio dalje. Pričekali su ga s uređajem za prisilno zaustavljanje motornih vozila, na kojem je terenac probušio gume.

"Vozač je unatoč svemu nastavio dalje do prve šume. Ostavio je vozilo s robom i pobjegao. Sad ga traže. Sumnjamo da se radi o jednom Posušaku, koji je odranije poznat po međugraničnom kriminalu", kažu u imotskoj policiji, koja još ispituje Blaginu moguću upletenost u ovaj šverc ili se radi o pukoj slučajnosti.

Navode da ima hrvatsku osobnu te da je o svemu izvješćeno Državno odvjetništvo u Splitu. Prema svemu sudeći, neće biti izručen u BiH, prenosi večernji.ba. Njemu se spočitava i da je nakon incidenta pobjegao iz kola grudske policije.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari