Izbor vile Ljubuškoga sila

Kako je već i najavjeno, 6. po redu Ljubuško silo održati će se u subotu 31. srpnja u Centru malih sportova u Ljubuškom. Riječ je o smotri folklora na kojoj nastupaju društva iz BiH i inozemstva.

Uz ovu folklornu manifestaciju tiska se i pučki godišnjak koji, ove godine, govori o pučkim glazbalima, povijesti ljubuškog kraja i mjesta te predstavlja sve izvođače i mjesta iz kojih dolaze.

Prije samog nastupa folklornih društava biti će izveden mimohod kroz središnji dio grada, gdje će društva izvesti prigodan program uz kraća zadržavanja. U sklopu večeri će biti upriličen izbor Vile Ljubuškoga sila, kao i dvije njezine pratilje, odnosno odabir najljepše članice društava koja nastupaju na Silu. Pobjednica dobija bogate darove od sponzora i lentu u trajno vlasništvo.

Svako društvo koje nastupi na Ljubuškom silu, kao posebni VIP gosti, dobiti će prigodne poklone, kako od svog domaćina, tako i od Organizacijskog odbora, prigodne plakete za nastup, fotografije s nastupa, Pučki godišnjak i slično.

U sklopu Ljubuškoga sila će biti organiziran i STAP, sajam tradicije i autohtonih proizvoda. Sajam ima za cilj prezentirati, oživjeti te tako oteti zaboravu što to sve ima na ovom području, od kulturne baštine, starih predmeta i pomagala s kojima su stari obavljali razne zadaće, preživljavali i ipstali, do proizvoda sela, hrane, pića i praktičnog načina spravljanja istih.

Cilje sajma je pokazati kako se isti proizvod na tržištu moće pojaviti, odnosno kako se može organizirati njegova proizvodnja, a samim tim i zaposliti mlade ljude kroz razne vidove aktivnosti vezanih za turizam, poljoprivredu koja bi trebala biti u Hercegovini, točnije uLjubuškom, u funkciji turizma.

Sajam STAP će biti održan 10. kolovoza

Z. Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari