Proslavili 10. obljetnicu mature

Kako brzo prođe 10 godina?! - moglo se, uz ostalo, čuti u razgovorima o brojnim temama među nekadašnjim maturantima 33. naraštaja ljubuške Gimnazije, koji su obilježili i proslavili 10. obljetnicu svoje mature.

Od oko 80 njih u tri odjela, došlo ih je otprilike polovica s njihovim razrednicima profesorima Zdenkom Vukojević, Radojkom Ćeško i Ferdom Mikulićem, a dočekao ih je sadašnji ravnatelj, također njihov profesor, Mate Grbavac.

Za 10 godina mnogo toga se dogodilo: fakultet (većina je završila visoku ili višu školu), posao, neki su se oženili i udali i dobili djecu, neki još čekaju... Zanimljivo je da su trojica od njih postali svećenici: fra Mate Logara, fra Dražen Boras i fra Ivan Landeka (mlađi). No, postali su i zreliji, ali tek su ušli u tridesete i sad su u punom naponu života i životnog stvaralaštva. Sjetili su se i pokojnih profesora Milana Čuljka, Martina Pere Borasa i Bone Bagarića, koji im je bio ravnatelj, i na njihove grobove položili cvijeće. Nakon mise u crkvi sv. Kate, koju je predvodio njihov školski kolega fra Mate Logara, opustili su se i zabavili uz prijateljske razgovore, šale i pjesmu do kasnih sati u ljubuškom hotelu Hum.

<h6>Ivan Kaleb [ Večernji list ]</h6>

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari