Varaždinac pjeva o ljepotama Hercegovine

Varaždinski pjevač Dražen Popijač Pupi boravio je ovog vikenda u Hercegovini kako bi snimio spot za pjesmu „Volimo te Hercegovino“, a za koju je tekst i glazbu napisao mladi Ljubušak Jakov Begić.

Pjesma govori o ljepotama Hercegovine, pa je tako i sam spot sniman na atraktivnim lokacijama Mostara, Ljubuškog i Kupresa. Iako nema nikakve veze s Hercegovinom, te mu je ovo ujedno i prvi dolazak u „zemlju kamena“, Pupi kaže kako ga je tekst pjesme toliko oduševio da ju je jednostavno svim srcem želio otpjevati. Nakon toga je, posredstvom Ljubušanke Kate Pavlović, stupio u kontakt s Jakovom Begićem, te je suradnja krenula.

Iako je u Hercegovini relativno nepoznat pjevač, slušatelji u Hrvatskoj već dobro poznaju njegove pjesme „Odgovor Thompsonu“, pjesmu snimljenu u Vukovaru, kojom Pupi odgovara na Thompsonovu pjesmu „Prijatelji“, te pjesmu „Ne dam se“.

Pjesma "Ne dam se", u kojoj prateće vokale pjevaju članovi varaždinske Udruge oboljelih od PTSP-a, govori isključivo o problemima ljudi oboljelih od te bolesti i uglavnom je odlično prihvaćena od braniteljske populacije. „Ta pjesma ima i terapijski učinak koji su prepoznali varaždinski psihijatri koji vode skupne terapije s braniteljima, pa je na sastancima redovito puštaju i analiziraju“, ističe Pupi, dodajući kako će pjesmu „Ne dam se“ snimiti i na engleskom jeziku jer su za nju zainteresirani i američki veterani.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari