Održana 103. sjednica županijske Vlade

Jučer, 8. srpnja 2010. godine u Širokom Brijegu je, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade dr. Zvonke Jurišića, održana je 103. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je donijela Odluku o radnom vremenu u ljetnom razdoblju u tijelima uprave Županije Zapadnohercegovačke, po kojoj se dnevno radno u tijelima uprave te stručnim i drugim službama Vlade Županije Zapadnohercegovačke, određuje od 7.00 do 15.00 sati u razdoblju od 12. srpnja 2010. godine do 31. kolovoza 2010. godine.

Vlada je donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2010. godinu za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje travanj - lipanj 2010. godine. Ovom Odlukom odobrava se raspodjela sredstava u iznosu od 51.750,00 KM političkim strankama zastupljenim u Skupštini Županije Zapadnohercegovačkoj, za razdoblje travanj- lipanj 2010. godine.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva Vlada je donijela:

  • Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu "Platica Žurkovača" d.o.o. Grude za eksploataciju tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju "Platica-Otok" u općini Grude;
  • Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu "Mrvelji" d.o.o. Posušje za eksploataciju tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju "Paljevine-Vlake" u općini Posušje;
  • Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu "Inka" d.o.o. Ljubuški za eksploataciju tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju "Crveni Grm P" u općini Ljubuški;
  • Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu "Inka" d.o.o. Ljubuški za eksploataciju tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju "Crveni Grm T" u općini Ljubuški.

Koncesije se dodjeljuje na vrijeme od trideset (30) godina počevši od dana potpisivanja Ugovora o koncesiji, a koncesionar će plaćati koncesijsku naknadu u iznosu od 0,33 KM/m³ eksploatirane količine tehničko-građevnog kamena.

Ministar financija Vjekoslav Bakula upoznao je Vladu s Izvješćem o utrošku sredstava "Tekuće zalihe" Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2010. godinu za razdoblje siječanj-lipanj 2010.godinu, kojeg je Vlada jednoglasno usvojila.

Također je donesena Odluka o utvrđivanju osnovice za izračun plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe i ostalih uposlenika korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala suglasnost i ovlaštenje ministru unutarnjih poslova Ivici Gašparu na potpisivanje Kolektivnog ugovora s policijskim službenicima uposlenim u MUP-a.

<h6>Vlada ŽZH</h6>

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari