Najavljujemo: Scream fest 2 na Božjaku

ljubuski.info

Na suvremenoj alternativnoj zabavno-glazbenoj sceni u Hercegovini nešto novo. Uz rijeku Trebižat na živopisnom kupalištu Božjak u Studencima, uz cestu Ljubuški - Čapljina, 25. i 26. srpnja održat će se Scream fest 2. Riječ je o festivalu alternativne glazbe na otvorenome, tzv. open-airu, alternativnom rocku, punk rocku, hard coreu i heavy metalu.

Prijavilo oko 50 sastava, iz Tuzle, Sarajeva, Zagreba, Splita, Beograda..., koji bi željeli nastupiti i pokazati svoju glazbu. Na jednoj večeri može svirati desetak sastava. Svaki će imati na raspolaganju 40 minuta. Najpoznatiji ovogodišnji sudionici su KUD Idijoti iz Pule.

Festival se otvara točno u podne, u petak 25. srpnja, kada će se početi primati sastavi i kampisti, tj. posjetitelji, koji će dva dana imati priliku pratiti nastupe "bendova", uživati u glazbi, družiti se i zabavljati.

SUDIONICI FESTIVALA

Prve večeri svirat će se alternativni rock i punk rock. Nastupit će Andrija Livno, Zao plan Sarajevo, Rapa Nui Sarajevo, Uncle Sam Decided Sarajevo, Čudomix i The LSD orchestra Imotski, Mrke Ploče Imotski, KUD Idijoti Pula i Narodne mošnje Ljubuški.

Druge je metalvečer: Vega Split, Agonize Tuzla, Toxicdeath Tuzla, Koshmar Ljubuški, Delmats Ljubuški, Terra slaves Ljubuški, Ormus Sarajevo, Fiat Une Sarajevo, Sacramental Blood Beograd i Festival of mutilation Sarajevo.

Predviđeno je trodnevno kampiranje, a po želji, može se ostati i dulje, a cijena -15 KM po danu. Organizatori su momci iz Ljubuškoga sastava Terra slaves: Jure Jurković, Drago Mandić i Bojan Galić iz Ljubuškog te Mate Bevanda iz Čitluka.

Glavni pokrovitelji festivala su Federalno ministarstvo kulture i Turistička zajednica ZHŽ-a.

''Lani smo imali prvi festival na lokalnoj razini, ovogodišnji već prelazi granice BiH. Očekujemo da ćemo ove godine sa Scream feštom 2 napraviti nešto što će postati zaštitni znak Hercegovine, a to nam je i cilj'' kazali su za Večernji list momci iz organizacije.

Prostor, kupalište Bent, prikladan je za ovakvo okupljanje mladih, vlasnik je Milan Pavlović i organizatori mu zahvaljuju na razumijevanju i suradnji. Prostor će biti ograđen, na raspolaganju će biti veliki parkirališni prostor, kemijski zahodi, osigurane su sigurnosna i zdravstvena služba, a o svemu će biti obaviještena i policija.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari