Sedam godina uspješnog djelovanja

Rafting klub, koji je u sklopu Društva pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Ljubuški, djeluje od prosinca 2003., kada je oformljeno i Društvo. Pored akcije za zimske sportove i ski škole na Kupresu, ofotmljena je i sekcija sportova na vodi, u sklopu koje se nalazi i rafting sekcija.

Na području općine Ljubuški nalaze se tri rijeke: Trebižat, Studenčica i Vrioštica, i zaljubjenici na svoje dođu u razdoblju od jeseni do kasnog proljeća, kada je vodostaj u rijekama najveći.

Kako smo doznali od žarka Bilića, predsjednika Društva, preko ljeta rafting sekcija skoro i ne djeluje na ovom području, zbog niskog vodostaja, ali su zato gosti na drugim rijekama: Cetini, Neretvi, Tari i Uni.

"na području naših rijeka organiziramo božićni i uskrsni rafting, kada je vodostaj rijeke Trebižat, koja je najpogodnija za bavljenje ovim sportom, u nekakvom svom maksimumu, i tada je zadovoljen sportašev adrenalin", kazao je Bilić, dodajući kako se članovi sekcije okupe na vožnju onda kada se vidi da su za to uvjeti povoljni.

Ovaj sport je popularan ponajviše iz razloga što je specifičan, pa se iz tog razloga javljaju grupe momaka koji su zainteresirani za bavljenje njim. Uvjeti na rijeci Trebižat su povoljni, jer je ova rijeka u zimskom razdoblju mnogo toplija nego tara ili Cetina usred ljeta. Studenčica i Vrioštica nisu pogodne za vožnju raftinga, ali bi se, prema Bilićevim riječima, mogle organizirati vožnje kajaka i kanua.

"Mišljenja sam kako bi trebalo napraviti elaborat za biciklijade i ugošćavanje turista u ljetnom razdoblju preko kajaka, kanua, preko malih gumenih čamaca, što bi bila prilika za idealnu propagandu rijeka. ALi da bi to dalo pravi rezultat, trebalo bi ući u ponude svih turističkh agencija BiH i Hrvatske", objasnio je Bilič.

Nakon uspješno realiziranog hodočašća na biciklima od Čitluka do Humca, koje je Društvo pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Ljubuški organiziralo s Abecedom sporta Čitluk, povodom blagdana svetog Ante, Društvo se priprema za novi podvig. Naime, kako nam je rekao Bilić, u pripremama su za hodočašće na biciklima od Humca do Podgore, u povodu blagdana svetog Vice, slično kao što su to radili i naši stari, koji su kao zavjet, na ovaj dalek put, išli pješice.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari