Proslavljen 80. rođendan atletičara Bože Miletića

Sportski velikani iz Hercegovine, koji su ostavili svoj trag u povijesti atletike, kraljice sportova, preksinoć su se okupili na Čeveljuši, iz dvojakih razloga. Atletičar Božo Miletić proslavio je svoj 80. rođendan, a večer je, pored vesele, imala i svoju tužnu notu. Naime, sportaši su se prisjetili i tragične smrti velikoga humanista i entuzijasta, a prije svega ljubitelja atletike Bože Gagre.

Veliki humanist

"Božo Gagro je bio preporoditelj hercegovačke atletike, kada je u Čitluku osnovan atletski klub, dao je sredstva za uređenje atletske staze, financirao je i uređene prostora za bacačke discipline i teretanu. Ne postoje riječi kojima bi mogli istaknuti veličinu ovoga čovjeka i bol što smo ga izgubili", rekao je i sam slavljenik.

Talentirani Hercegovci

Jedna od tema o kojima su raspravljal okupljeni umirovljenici atletičari, članovi Društva pedagoga tjelesne kulture, pisci i izdavači, bila su i postignuća mladih hercegovačkih atletičara, među kojima je i Božin 15-godišnji sin Ivan, koji je nedavno u Čakovcu osobni rekord u dalj postavio na 6.76 metara.

Svi su se složili da je Hercegovcima sport u genima i kako je doista prava šteta što se talentirani mladi ljudi ne zadržavaju na svojim ognjištima, već idu van i svojim talentom donose slavu drugim zemljama.

"U Hercegovinu treba dovesti vrhunske trenere, a ne slati mlađe sportaše u druge klubove, što je, uz ostalo, i jeftinije", kazao je dr. sc. Žarko Bilić.

Među okupljenima su, uz slavljenika i Bilića, bili i profesor Zvonko Herceg, Emil Raspudić, autor knjige "Od Lipna do svjetskih sportskih arena", koja govori o Miletićevom životu, i Andrija Stojić, predsjednik Matice hrvatske u Čitluku, nakladnik ove vrijedne knjige.

Na kraju večeri, prepune emocija, atletičari su izrazili želju da ubuduće redovito posjećuju mlade sportaše u njihovim klubovima i daju im savjete, s ciljem da im ukažu na posebnost dara koji u sebi nose, i na veličinu atletike, kraljice svih sportova.

Minja Pejanović [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari