Lovac Luka Alilović ulovio pastrvu od 3,2 kg

Nesvakidašnja riba zakačila se na udicu ribolovca Luke Alilovića iz Donjih Studenaca pored Ljubuškog. Riječ je o rijetko velikoj pastrvi, dugačkoj čak 62 centimetra i teškoj 3,2 kg. Kad je pošao s rođakom Andrijom nije ni slutio što ga čeka. Prvo je kao i prethodnih dana lovio na murvu jer je sval (klen) odlično "radio", ali toga dana ni dirnuti.

- Probali smo na i mušicu, također ništa. Andrija je ostao kod auta, a ja sam otišao do starog mosta na Željigošću i zabacio na blinker. U jednom trenutku je tako "trenulo" da sam se skoro prepao. Kad sam vidio što sam zakačio, znoj me oblio. Po dva metra je "skakala" iznad vode. Kad sam je dovukao blizu kraja pukao mi je štap. Polako sam je izmorio, popuštajući povremeno špulu. Trebalo mi je četrdesetak minuta da je izvučem, a nigdje nikoga da pomogne, a ni saka nisam imao. Kad sam je izvukao iz vode, skočio sam po njoj da slučajno ne bi umakla, priča sretni lovac Luka.

Kad smo došli do Luke već su se skupljali znatiželjnici da vide neobičnu "zvjerku". Luka je, također, i dobar lovac, prije tri godine je na blagdan sv.Ante upucao vuka koji se bio došuljao među kuće.

<h6>Radio Ljubuški [ 99,4 MHz ]</h6>

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari