Sloga pripada prvoj ligi FBiH

U godini svog "povratka među žive", odnosno nakon nekoliko godina od gašenja HNK Ljubuški, njihov pravni nasljednik Sloga se vratila na nogometnu scenu, na najbolji mogući način, odmah izborivši viši rang natjecanja, Drugu ligu FBiH Jug, čiji sudionik će biti od sljedeće sezone.

Iako smo tek ponovno formirali klub, ambicije su bile previsoko postavljene. Ipak je tu nekoliko ekipa, kao što su Grude, kamešnica i Šator iz Glamoča, koje imaju kontinuitet, bolju organizaciju i igrački su kvalitetnije posložene, govori trener Sloge Alija Jakić.

Ipak su se Ljubušaci uspjeli probiti ispred svih ovih ekipa, posebno Gruda, koje im i jesu bile glavni konkurent.

Bez obzira što smo u prvenstvo ušli neuigrani, što je i uzrokovalo početnu nervozu, uspjeli smo uz dozu sreće i upornosti ostvariti svoja očekivanja, kaže Jakić.

Ljubuška Sloga polako kreće prema naprijed, jasno je da ni Druga liga FBiH Jug nije krajnji domašaj kluba, čija je publika navikla na mnogo kvalitetnije utakmice.

Prva liga FBiH je, po mom mišljenju, natjecanje kojem pripada Sloga, međutim, sada treba vidjeti kakva je politika kluba i koliko se pojačati. Moja je želja možda odmah ponovno napasti na rang više, riječi su Jakića.

Ipak, već među drugoligašima, mnogo je više ekipa koje priželjkuju isto, a trenutačno imaju kvalitetniji kadar.

Ukoliko se odlučimo na to, moj plan je ulagati u mladost, pa bi uz par talentiranih igrača, koji bi došli na posudbe iz Zrinskog i Širokog, a o takvim opcijama se već razgovaralo, mogli puno napraviti, smatra Jakić.

Trener Sloge ipak priznaje da je odlučujuća pobjeda protiv Gruda u vrlo svježem sjećanju, te da, još uvijek, među strukom i igračima vlada svojevrsna euforija.

Već na proslavi i dan kasnije se govorilo o formiranju ekipe koja bi se borila za Prvu ligu FBiH, međutim ipak je najrealnija opcija, kako ćemo mi, sljedeće sezone, nastojati stabilizirati se među drugoligašima, malo bolje upoznati konkurenciju, da bi tek eventualno iduće godine nešto ozbiljnije pokušali. Ukoliko se u međuvremenu ukaže prilika, sigurno je nećemo ispustiti, izjavio je trener Sloge Alija Jakić.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari