"Zaratili" sudovi, policija i Tužiteljstvo

Općinski sud u Ljubuškom oglasio se priopćenjem u povodu nemilih događaja koji su se 23. svibnja dogodili u Grudama, a u kojima su sudjelovala braća Mate (41) i Blago (34) Šimić, kao i ogorčenosti policije na sva ta događanja. Općinski sud je potvrdio da je u toj pravosudnoj ustanovi u tijeku više kaznenih postupaka u kojima se kao optuženici pojavljuju braća Mate i Blago Šimić.

Posebno je zanimljiva činjenica da je za Matom obustavljena raspisana tjeralica zbog njegovog nepojavljivanja na izdržavanju kazne, a to je uslijedilo nakon što je Županijski sud u Širokom Brijegu uvažio žalbu njegovog odvjetnika na rješenje o raspisivanju tjeralice. "Općinski sud u Ljubuškom je 29. travnja ove godine donio rješenje o određivanju pritvora i nalog za raspisivanje tjeralice u kaznenom postupku koji se vodi pred ovim sudom, kako bi se osigurala nazočnost optuženika Mate Šimića na glavnoj raspravi, budući da je isti izbjegavao odazvati se na poziv Suda, a prinudno dovođenje nije uspjelo. Na rješenje o određivanju pritvora ovog suda optuženi Mate Šimić izjavio je žalbu preko branitelja čiju je žalbu Županijski sud u Širokom Brijegu uvažio i ukinuo rješenje o određivanju pritvora Općinskog suda u Ljubuškom, pa je ovaj sud morao sukladno Zakonu o kaznenom postupku FBiH izdati nalog za povlačenje tjeralice", potvrdili su u Općinskom sudu.

Prema svima isto

Navedeni kazneni postupak u kojem je bio određen pritvor i naloženo raspisivanje tjeralice nema nikakve veze sa zbivanjima koja su se dogodila 23. svibnja 2010. u Grudama. Kako se navodi dalje, Općinski sud u Ljubuškom je poduzeo i poduzima sve radnje u skladu sa Zakonu o kaznenom postupku kako bi osigurao nazočnost optuženog Mate Šimića na glavnoj raspravi, što će i dalje činiti radi okončanja svih kaznenih postupaka koji su u tijeku kako prema ovom optuženiku, tako i prema svim drugim optuženicima.

N. Dedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari