Oglasio se FUP o uhićenju Slavena Zeljke i Hermedina Zornića

ljubuski.info

U utorak 9. srpnja 2024. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo proveli aktivnosti iz svoje nadležnosti, te realizirali nalog Kantonalnog suda u Sarajevu za pretresanje, a radi pribavljanja predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje produženog kaznenog djela "Zloupotreba položaja ili ovlasti" iz člana 383. stav 1. KZ FBiH u vezi sa članom 55 istog Zakona i kaznenog djela "Povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju" iz člana 279. KZ FBiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu gospodarskog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela za koje se sumnjiče odgovorne osobe Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, H.Z. (1967) iz Sarajeva i S.Z. (1988) iz Mostara.

Po okončanju pretresa, osumnjičene osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenih kaznenih djela, nakon čega su kriminalistički obrađena i u svojstvu osumnjičenih ispitana u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te uz odgovarajuća Izvješća, u zakonskom roku predati u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, navedeno je u priopćenju FUP-a.

Ranije je objavljeno kako su revizori u svojem izvješću upozorili na nezakonita zapošljavanja kao i nezakonitosti pri javnim nabavkama.

Gospodarsko društvo Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, raniji naziv "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo, je osnovano Odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine sa osnovnom namjenom skladištenja nafte i naftnih derivata. U 100% su vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Kako je navedeno u revizijskom izvješću, tijekom 2022. godine društvo je izvršilo prijem 15 novih zaposlenika, dok je u istom razdoblju s 12 zaposlenika prekinut radni odnos (tri sporazumni raskid, tri zbog odlaska u mirovinu, tri zbog isteka ugovora o radu, jedan kao neplaćeno odsustvo, jedan na lični zahtjev i jedan zbog smrti radnika).

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari