Nema povećanja plaća u bh. institucijama, ali ima za dnevnice i službena putovanja

ljubuski.info

Sastanak Vijeća ministara BiH u četvrtak je po prvi put održan u Mostaru.

Na sastanku je, između ostaloga, usvojen državni Proračun koji će, kako je potvrdila predsjedateljica Borjana Krišto, iznositi 1.355.400.000 KM.

Kako se navodi u priopćenju Vijeća ministara, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, usvojene su i pojedinačne odluke o visini osnovice za obračun plaće i o visini regresa za godišnji odmor uposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, bez njihovog povećanja u odnosu na 2023. godinu.

Visina osnovice za obračun plaće i u 2024. godini ostaje 600 KM, kao i regresa za godišnji odmor u institucijama Bosne i Hercegovine u iznosu 450 KM.

U cilju poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih, kao i zahtjeva reprezentativnih sindikata zaposlenih u institucijama BiH, korigirana je dnevnica za službena putovanja u zemlji s 25 KM na 40 KM.

Jabuka.tv

Glas naroda

Ma neka ima za vlast i a radnika ko sisa po ovakvom zvizdanu

Poslodavcu uvik malo . Dusu bi uzeli radniku i iskoristili bi njegova ledja do maksimuma. Zato svi koji imaju od cega zivit cuvajte zdravlje. Svakom na kraju balade 2 metra dosta.

Ovo nema veze sa poslodavcima nego sa uhljebima.naravno izglasaji sami sebi sve što treba. A dječji doplatak možeš imat ako su ti mjesečna primanja jedva nekih 248KM po članu! Šta ćeš ti od 248KM/mjesečno?

koliko potroše na dnevnice i troškove za nepotrebne savjetnike i veliki broj svima su dali osim penzionerima

Dnevnica 40, a samo hodaju po sastancima, domjencima ,ručkovima ,janjetini na naš račun. Ne bi da će ist i platit iz svog novčanika. Sramota

Neka imaju što se Lade a radnici vene i ima pojest i popiti sve računi na firma i kažu nema novaca a nebipo pojest zadnje im bilo

Stigla nova vozila sad su odmori ,udri po dnevnicama,i vozanju

Nema povećanja plaća u bh. institucijama, ali ima za dnevnice i službena putovanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari