Prosvjeda poljoprivrednika neće biti, obećana isplata poticaja

ljubuski.info

Poljoprivrednici u Federaciji odustali su od prosvjeda i najavljene blokade graničnih prijelaza i smjene premijera FBiH Nermina Nikšića i resornog ministra Kemala Hrnjića, odlučeno je u ponedjeljak na sjednici Udruge poljoprivrednika FBiH u Banja Luci.

Kako je potvrdio predsjednik Udruženja Nedžad Bićo na sjednici su dobili obećanje ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemala Hrnjića da će potpisati naloge za isplatu poticaja za prvi kvartal ove godine.

To je to. Sada je na potezu Federalno ministarstvo financija. Vidjet ćemo što će se dalje događati. Za sada smo odustali od najavljenih prosvjeda i smjena jer smo dobili ono što smo tražili, a to je isplata poticaja, kazao je Bićo.

Poljoprivrednici su prošlog tjedna najavili da, ukoliko se do 1. srpnja u potpunosti ne isplate poticaji za prvi kvartal 2024., krenut će u organizaciju prosvjeda širom FBiH te će zatražiti i ostavku premijera FBiH Nermina Nikšića i ministra Hrnjića.

Predsjednik Skupštine Udruge poljoprivrednika FBiH Ermin Veladžić ranije je izjavio da su do poljoprivrednika došle informacije prema kojima Hrnjić ne može donijeti odluku o isplati poticaja sve dok se ne usvoji Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja FBiH.

Podsjećamo aktualnu vlast da je prethodna Vlada FBiH u veljači 2023. donijela uredbu prema kojoj je omogućena isplata poticaja po staroj strategiji. To je funkcioniralo tijekom cijele prošle godine.

Navodno je ministar Hrnjić tražio da odluka o isplati poticaja ide na Vladu FBiH, ali kako smo saznali, nije dobio zeleno svjetlo Nikšića

Zato pitamo Nikšića vraća li nas to u razdoblje 2010. – 2014. kada je tijekom prvog svog mandata na funkciji premijera FBiH poljoprivreda bila u najvećoj stagnaciji, poručio je Veladžić.

Faktor

Glas naroda

Eto ga Stojane, Stane i Mario

Prosvjeda poljoprivrednika neće biti, obećana isplata poticaja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari