Vlada ŽZH dogovorila povećanje plaća

ljubuski.info

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i ostalih uposlenika korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.

''Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na rezultatima pregovora, kako bi se uskladili s dogovorenim uvjetima između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Nezavisnim sindikatom uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Navedena Odluka će se primjenjivati od 1. lipnja 2024. godine'', navedeno je u priopćenju za javnost nakon sjednice Vlade.

Vlada je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kojom se ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Daniela Perić ovlašćuje za potpisivanje Kolektivnog ugovora s Nezavisnim sindikatom uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

''Ovim Kolektivnim ugovorom predviđeno je, između ostaloga, povećanje plaće za djelatnike u području osnovnog obrazovanja za 7%, počevši od 1. 6. 2024. godine, kao i ponovno povećanje plaće za 7% počevši od 1. 5. 2025. godine'', navedeno je.

Donesena je i Odluka o minimumu prava koja se uređuju Kolektivnim ugovorom za djelatnost srednjeg obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Budući da je isteklo razdoblje primjene Kolektivnog ugovora, kao i razdoblje produžene primjene odredbi Kolektivnog ugovora nakon isteka roka na koji su zaključeni, Vlada Županije Zapadnohercegovačke je, na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa i Ministarstva financija, donijela navedenu Odluku.

''Ovom Odlukom utvrđuju se koeficijenti za isplatu plaće zaposlenicima srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji se preuzimaju u skladu sa trenutno važećim Sporazumom o visini koeficijenata složenosti poslova uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke.

Ostala materijalna prava isplaćivat će se u skladu s Odlukom o naknadama iz osnova materijalnih prava uposlenih kod korisnika Proračuna u Županiji Zapadnohercegovačkoj'', navedeno je.

Glas naroda

Predsjednik sindikata Stanko Čurčić proda sindikat tako što je prije Skupštine sindikata već se dogovorio s Vladom da članstvo i skupština koja odlučuje ne znaju. Poslao kolektivni ugovor koje članstvo nije vidjelo Vladi. Izdao sve članove sindikata.

Šta ste drugo očekivali od Stanka.
Nije on potencijal za voditi svoju kuću,a kamoli sindikat.

Što kaže prosvjeta na ove njegove ispade?
Bome ste baš izabrali tko će vas predstavljati.A kakvi su vam ovi ostali kad je ovaj bedast?Jada velikoga

Proda vas za 14% bez štrajka i svađa. Jadnik Šaravanja i Ljubić vode svoje ratove. Sad će i ona iz Pošušja što priča o vodovodu na sindikat izbori su.. ovo je sve viđeno, nestalo đavlim posla

Dijana zla lija nije uspjela ukrotiti stanka bikiniju.Svi su oni isti i gledaju svoje interese Željana umislila da zna sve,a bubmarica Vesna priča nebulozne ko uvijek

Ja sam jutros zvala tajnicu u školi da me ispiše, ukrao mi je iznos za topli, slagao nas je sve. Ovo je zamrzivač nije sindikat

Hebem vam mamicu, kakva vlada.
Vlade su bile na nivou države.
Vi zovete gomilu ma zluma Vladom.
Vladaju sa 20-30 tisuća nesretnika koji su još ostali u "županiji".

Pa ovo i je nivo drzave?

Izmijenio članke u Kolektivnom ugovoru bez suglasnosti članstva i posla Vladi koji t upko

Kay je ne cvjetaju ruže u uhljebistanu ?

Pitanje za uhljebistan..brzo ce izbori ..hocete glasati za parazite..pardon...morat cete..jer morate pokazati za koga ste glasali..

Ovdje će sipa i tužiteljstva imati posla sa skupinom iz predsjedništva koji su poslali kolektivni ugovor koji nije članstvo vidjelo. Nisu imali većinu i mijenjali glasovanje i nisu se poštivala podružnice.

Posljednji čuvao u lijes sindikata osnovne škole. Iduće 4 godine pokrijete se ušima i.psssst!

Uliza se propali oporbenjak predsjednik sindikata Stankiša stranki kradezeu da bi ime promijenio u Stankicu da ga zaposle jer ne može svirati čitavu noć i ujutro mamuran i polupijan djeci predavati. Sve će za novi posao će napraviti.

Crkni oporbo !!!

Gdje je u svoj ovoj prici Sindikat Mupa ZZH,svaki put se skolstvo bori za sve....Sramota sindikata policije.

Šta sve, kad su sindikati zajedno pregovarali. Svak za sebe se borio. Kad je MUP bio na mukama gdje ste vi bili. Prema tome ne bulazni, čupaj sebi i ne brini za druge kao i do sada

sindikat MUP-a je odavno potkupljen
oni grcaju u kriminalu do nosnica
jel tak domin[ * neprimjereno * ]e Bebek il nije tak?

Inače MMF traži rezanje plaća uskoro neće biti ništa za isplatu iz proračuna

Ovu su ponudu srednje škole odbili i ponovno će više dobiti od osnovni

Oni nemaju Stanka da im objasni kako je ovo eksta ponuda i da mogu prihvacanjem zahebati Sarajevo,mi cemo biti prvi od pozade.
Zivio Stanko,harmoniku u ruke i da proslavimo povjesni raspad sindikata osnovnih škola.

Kad je diplomiro ovaj Stanko?Otkud on tu iz naše duvanjske županije?Kolko znam uvijek je sviro po kafanama.Nisam ga dugo vidio.Uvijek bona bio prodan.Jadni ljudi koje on zastupa.

To je predstava za javnost. Svi znaju da će početkom 9.mj. i oni potpisati isto kao i osnovna u 6. Čekaju hoće li ući u reformu.
Srednjoškolci naivno misle da će dobiti veći postotak a znaju da neće u štrajk.

Ovo jadne crkvice bi rezali. Neka podignu plaću ako će rezati. Nemaju šta izrezati.

Po vremenu pisanja komentara i načinu izražavanja vidi se da sve piše jedna osoba. Kome je krivo što djelatnici osnovne neće novi štrajk i svjesni su da je ova ponuda vrlo dobra. To je 7% sad odmah, i za 11 mjeseci još 7% na uvećanu osnovicu. To je povećanje oko 15,5%

znači tebi je dosta plaća od 1400 KM s toplim obrokom i prijevozom za nastavnika?
niste normalni

Ajde ne laži. To je s toplim i prevozom preko 2000. Plus regres i ostalo

Kad je tako onda trebaju smanjit plaće

Dao ti Bog ono sto zasluzujes za ovako iznosenje neistina. Netko prehranjuje obitelj s ovom crkavicom

Zahebla si se u 1% matematika ti nije jača strana ko ni precedniku. Sarajevo ima skori 1900 s povećanjem startnu platu, a kad će i ovamo na toliko pitaj njega kad mu se digne na 15,5?

Cuj to

Čuj to Stankiić.Reci pošteno što ti obećano?

Je li vas povećanje za 7+ 7.Jesze se dobro izborili.A svaki dan sve skuplje i skuplje

Šta je sa Markotom i njegovim sindikatom policije?
Šuti se, po zapovjedi?

Odlazi u penziju krajem mjeseca, preuzeo je neki drugi

Jadno da ne može jadnije.Plaće sa ovom povišicom naj niže u federaciji.A županija nikad bolja.

Jadni mi ako prosvjetni djelatnik pise " naj niže"
Treba vama ukinut 50% od plaće

I Pavo nam se proda za sitne pare.

Sta ce se desiti kad za 7-8 dana isteknu potpisani kolektivni ugovori,nitko o tome ne prica,hocemo li se u nekim stvarima vratiti opet na pocetak pa onda jedno godinu do dvije opet pregovaraj o kolektivnom ugovoru.Presjednici sindikata moj vam je predlog da ispregovarate sa Vladom zupanije da na snazi ostanu postojeci kolektivni ugovori i da se radi po njima dok se ne potpisu novi.

treba utvrditi kriterije za savjetnike ko može biti koliko ih može imati i odrediti normalnu plaću a ne izabrati ulizice i dobro ih platiti za nerad

Alo ekipa
Pare triba dat onima koji će pravit dicu "nove ljude"
Sve ostalo je talašika

Sad će srednje škole dobiti duplo kad su riješili osnovnu koja je samo smetala nami u pregovorima

Sarajevo sad prema podacima ima 1678 KM osnovnu platu i dobit će još 10%+2% znači oko1880 KM.
ZHK će imati dogodine s drugim povišenjem oko 1580 KM, razlika će biti 300 KM. Lažete narodu

Mi smo najrazvijenija županija i najviše uuplačujemo u proračun.. Prvi smo u svemu
.

Misliš široki, posušje jako dobro stoje! U Sarajevu, htjeli vi to ili ne htjeli, su produžnice svih velikih svjetskih firmi, zato...

Ovaj sto spominje da imamo s toplim 2000 svjesno laze.Ali sve se vraca...ima Boga.

dragi moji nastavnici vi ste blessavi, a falite se diplomama
vašu sudbinu kroje oni koji diploma nemaju a vi ih se bojite jer su vas provukli kroz korupciju
i neka vam je ovako i takvi ne zaslužujete više i bolje

Kako lažem?
Plaća s +7% oko 1480 KM, Regres na godišnjem nivou oko 60 KM mjesečno, topli obrok ako radite 20 dana 260 KM, prijevoz kako kome oko 200 KM. I to je 2000 KM mjesečno. Još ako uzmemo da ste dobili onu pomoć što je oko 100 KM i to je 2100 KM
Neki imaju i još neke beneficije.

Od 1480 KM se ne može dostojno živjeti [ * neprimjereno * ] hadezekanski

Hadezekan misli da prosvjeta voza službeno auto i jede na šaru u restoranu, kao on, pa sve sračuna u plaću.

Vlada ŽZH dogovorila povećanje plaća
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari