Prvo mjesto podijelili Pavao Krajinović i Mara Dodig

Četrnaesti Dječji festival “Na jedrima glazbe Ljubuški 2008.” održan je u subotu navečer u ljubuškoj Gradskoj športskoj dvorani. Na natjecanju je sudjelovalo 14 malih izvođača, koje je bodrilo više od dvije tisuće posjetitelja.

U ime jednog od generalnih pokrovitelja festivala odnosno Federalnog ministarstva okoliša i turizma, festival je svečano otvorio ministar Nevenko Herceg koji je kazao kako se Ljubuški po svojim tradicionalnim manifestacijama kao što je ova, poznaje i izvan granica ove regije.

Pavao Krajinović s pjesmom “Jedina” i Mara Dodig s pjesmom “Igra” oduševili su svojim izvedbama publiku, ali i stručni ocjenjivački žiri, koji nije mogao odlučiti kome će od njih dvoje dodijeliti laskavu titulu pobjednika festivala, pa su ocijenili kako je najbolje da Pavao i Mara zasluženo podijele prvo mjesto.

Osim žirija svoj sud o pjesmama i izvođačima davala je i publika koja je za prvo mjesto i titulu najsimpatičnijeg izvođača dodijelila Ivanu Jelčiću, koji je tu istu publiku doslovno “digao na noge” izvođenjem pjesme Miroslava Škore “Svetinja”. Drugo mjesto, po mišljenju publike, zaslužio je Ante Ereš izvevši pjesmu “Volim osmjeh tvoj” dok je s pjesmom “Prava ljubav” treće mjesto publike osvojila Veronika Kolak. MN: Posebna gošća Antonija Šola

Osim natjecateljskog programa, u subotu je održan i zabavni u kojem su sudjelovale prošlogodišnje pobjednice Magdalena Knezović, Doris i Ivana Matić, te Nada Kraljević. U revijalnom dijelu programa publiku su također zabavljale članice plesnog kluba “Paganini” iz Ljubuškog i Livna te Ljubušanka Kristina Sušac, a specijalna gošća Antonija Šola svojim je hitovima dodatno “zagrijala ionako uzavrelu atmosferu” u Gradskoj dvorani. Festival “Na jedrima glazbe Ljubuški 2008.” čiji su voditelji bili Mateja Mikulić, Leona Šiljeg i Josip Hrstić, završen je vatrometom koji se prolamao ljubuškim nebom do kasno u noć.

GODINA

IZVOĐAČ

NAZIV SKLADBE

1995.

JelenaDropuljić

Kissand say goodbye

1996.

LeoŠiljeg

Boemu duši

1997.

MonikaSušac

Marisol

1998.

MarijaKraljević

Dođi

1999.

DarkoŠiljeg

Dobromi došla ljubavi

2000.

MarinMeđugorac

Ostani

2001.

IvanaLavrić

Pričaju,pričaju

2002.

NikolaGrgić

Suzagospina

2003.

ZlataPetković

Hejljubavi

2004.

NikolaGranić

Tisi moja prva ljubav

2005.

DarkoŠiljeg

Proljeće

2006.

NikolaGranić

Čijasi

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari