Osnovan Sindikat Sveučilišta u Mostaru

ljubuski.info

Osnivačka skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak, 17. lipnja u 17 sati u amfiteatru Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Tijekom sjednice, uz podršku svih nazočnih, usvojena je Odluka o osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru, usvojeni su prijedlog Statuta sindikata Sveučilišta u Mostaru,

Odluka o izboru Tijela sindikata Sveučilišta u Mostaru i Odluka o davanju ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

''Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je temelj institucionalnog okvira kojim će se djelatnici Sveučilišta u Mostaru moći boriti za svoja prava'', navedeno je u priopćenju nakon održane sjednice.

Svi djelatnici Sveučilišta u Mostaru pozvani su da se učlane u novoosnovani Sindikat Sveučilišta u Mostaru ''kako bi zajedničkim snagama osigurali Zakonom zajamčena prava za sve djelatnike i ispunili primarne ciljeve koji se ogledaju u financijskoj integraciji i ujednačavanju plaća na razini Sveučilišta, ujednačavanju plaća djelatnika Sveučilišta u Mostaru s plaćama djelatnika na ostalim Sveučilištima u Bosni i Hercegovini, te besplatnog studiranja za naše sadašnje i buduće studente u želji da nam djeca ostaju a ne da odlaze''.

Skupštini su se obratili predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ Josip Milić i predsjednik Sindikata učitelja HNŽ Goran Miličević i iskazali podršku osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Podsjetimo, na sindikalno udruživanje djelatnici mostarskog Sveučilišta odlučili su se nakon što je održan štrajk upozorenja djelatnika Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Tada je upozoreno na potplaćenost djelatnika mostarskih fakulteta ali i na činjenicu da teret financiranja Sveučilišta pada po leđima studenata i njihovih roditelja.

Štrajkači su dobili i pismo od Uprave Sveučilišta u kojem se priznaje da je financijsko poslovanje Sveučilišta dugoročno neizvedivo. Problem je što su suosnivačka prava općine prebacile na Hercegovačko-neretvansku županiju ali to nikada u potpunosti nije provedeno.

Bljesak.info

Glas naroda

Ko vas je dosad predstavlja i zastupa vaša prava. Od rata niste digli glas za sebe i za društvo intelektualci.

Nisu smjeli..suti i radi ili ces dobiti otkaz..to je gedso jugovica..sjeme im se zatrlo a zivi i zdravi bili..puno zla su napravili i jos uvik prave..gdje nam je mladost sa diplomama..itd..

Dekanica i rektor im se slikali sa Čovićevom slikom, šta više da se kaže

I Skoko se naslikava s njim..i on je iz jugo pirodice..svi su uvezani.

Pokrenuti sindikat na Sveučilištu u Mostaru otprilike je kao graditi crkvu u Saudijskoj Arabiji.
Svaka čast! To je čudo.

Ko krme u Teheranu.

Osnovan Sindikat Sveučilišta u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari