Drugo izdanje Trnjak Festa u Ljubuškom

ljubuski.info

Nakon veličanstvenog prvog izdanja gdje smo imali mogućnost kušati vina 24 proizvođača iz Hercegovine i Dalmatinske zagore, organizatori i ove godine obećavaju vrhunski događaj.

Kako nasadi ove sve popularnije sorte iz godine u godinu rastu, tako ćemo ove godine imati 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma ali i 10 izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

Prvi dan u petak 21. lipnja predviđeno je druženje medija, blogera i novinara koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte Trnjak s područja Hercegovine i Dalmatinske zagore. U Hercegovini ćemo posjetiti Podrum Vilinka na Sretnicama, Vinariju Čitluk i restoran Romancu u Mostaru.

Putovanje se dalje nastavlja uz samu granicu s Republikom Hrvatskom u smjeru Vrgorca gdje će u mjestu Podprolog posjetiti Vina Erceg, a zanimljivo putovanje završava u Imotskom gdje će se predstaviti lokalne vinarije u mozaik dvorani, a radi se o vrijednom remek djelu i kamenitom mozaičkom muzeju Imotske krajine. Dan završava u restoranu Tri Sunca gdje će se organizirati degustacijski meni u sljedovima, gdje ćemo upariti jela od lokalnih namirnica s vinima od sorte Trnjak.

Drugi dan u subotu 22.6. je rezerviran za Ljubuški gdje će se u Kulturnom centru od 14 do 16 sati održati stručna predavanja na temu Trnjak, koja će voditi eminentni predavači: Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ.

Od 17 do 18 sati pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca u Gradskoj galeriji imat ćemo vođenu radionicu i degustaciju „Trnjak u kupažama“ na kojoj će se ukazati na ulogu Trnjka u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama.

Od 19 sati u Gradskom parku u Ljubuškom počet će službeni dio Trnjak Festa, u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina od sorte Trnjak na jednome mjestu.

Prekrasni Gradski park će se tako na jednu večer pretvoriti u veliku eno-gastro ali i glazbeno-scensku manifestaciju, gdje će posjetitelji pored vrhunskih vina i gastro delicija moći uživati u nastupu renomiranih glazbenika.

Kao i prošle, tako i ove godine proglasit će se dva ambasadora Trnjak Festa, koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.

FENA

Glas naroda

Kako nisu opet isprid crkve održali fest

Dario na aparatima......

u moru sramotnih poteza u zadnjih 30 godina po meni je prošlogodišnja organizacija ispred Crkve na prvom mjestu.
Tko se toga dosjetio,tko predložio i tko odobrio je za forenzike,nema veze sa stvarnošću.

Partija

Koji je tvoj prijedlog?

Na pijacu, fino je urađena i građena. Čista, uredna.. I besplatan ulaz... Nek i siromašni popiju koju kap dobra vina

Ja cu doc ako ce pec bika na raznju blize cesti ko oni u Citluku nekidan ...

50 km karta

Ja mislim da je karta za sudionike vinare i za ovo što imaju u petak te predavanja i stručne radionice, ali neka netko ispravi ukoliko sam u krivu.

Ma ja. Sve novopeceni vinari,pogotovo ovi iz Vrgorackog kraja imaju jako dobra vina.

Ma aaajte..lose zene i lose vino. Jos da platim . Ne hvala .
I molim bRez decibela u centru grada.
Fala . Dobidjenjaa

Oće li zadračit ili svak more unić

Samo "elita"

Ne mereš unić. Triba usko kratko i silikon. Ili ako si muski i imas šuške

E dobro ti si jadqn,niti te itko zove,niti te itko nagoni, idi ovce čuvaj ili već šta voliš radi.

Šta će im silikon?

Hamburg/St.Pauli ljeta gospodnjeg 2024
I bi tama…..

Šta to fali blatini ja uložija u vinograd sa blatinom a oni promoviraju sada neki trnjak.

Drugo izdanje Trnjak Festa u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari