Znanstvenik Matko Marušić koji je uvršten u 2% najboljih u svijetu predstavlja knjigu

ljubuski.info

Predstavljanje knjige ”Priručnik za hrvatsku politiku” autora prof.dr.sc. Matka Marušića, održat će se u ponedjeljak, 17. lipnja, s početkom u 19:00 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Predstavljanje knjige profesora emeritusa, književnika i svjetski poznatog liječnika organizira Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

”Priručnik za hrvatsku politiku” je knjiga, pisana u poznatom Marušićevu stilu jasnih rečenica, prožeta s dozom humora i dojmljivim prispodobama, ali i kritična i argumentirana, kojoj kako u Predgovoru kaže autor, nije svrha dokazivanje već informiranje o onom što je on kao znanstvenik koji poziva na argumentaciju, ocijenio jako važnim i najbližim istini.

Namijenjena je onima koji o politici razmjerno mnogo znaju, ili misle da mnogo znaju, onima koje politika zanima, a navlastito onima koji se politikom bave ili se žele njome baviti i koji razumiju političke vijesti i komentare koje prenose mediji.

U interaktivnom razgovoru s autorom o temama iz knjige te suvremenim problemima i izazovima hrvatske politike govorit će politolozi Goran Kutle, Ivan Kraljević i Marko Lucović.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4.200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu

FENA

Glas naroda

Je li taj iz Radišića-Marušić?

Znanstvenik Matko Marušić koji je uvršten u 2% najboljih u svijetu predstavlja knjigu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari