Mogućnost provjere biračkog popisa za predstojeće Lokalne izbore

ljubuski.info

Privremeni izvod iz Središnjeg biračkog popisa izlaže se na uvid javnosti u razdoblju od 120. do 90. dana prije dana održavanja izbora.

Za Lokalne izbore 2024. godine koji će biti održani 6. listopada ove godine, razdoblje izlaganja je od 8. lipnja do 8. srpnja ove godine.

Privremeni izvod iz Središnjeg biračkog popisa izrađen je sa stanjem na dan raspisivanja izbora, tj. 8. svibnja ove godine, po osnovnim izbornim jedinicama i biračkim mjestima sa prethodnih izbora.

Izvod ne sadrži podatke o jedinstvenom matičnom broju i adresi birača.

Izborna povjerenstva dužna su izložiti privremene izvode iz Središnjeg biračkog popisa u propisanom roku u centru za birački popis, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima utvrđenim planom izlaganja, kako bi birači mogli imati pristup istim i mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa te se opredijeliti za biračku opciju za raseljene osobe unutar BiH (općina, odnosno mjesto glasanja i način glasanja – osobno ili u odsustvu).

Središnje izborno povjerenstvo BiH je pozvalo sve državljane BiH s biračkim pravom da izvrše uvid u privremene izvode, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontaktiraju nadležni matični ured i centar za birački popis kako bi se izvršile potrebne ispravke ili dopune.

Također, pozivamo sve one koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena osoba koje su umrle da o tome odmah obavijeste nadležni matični ured i centar za birački popis kako bi se pokrenule procedure upisa tih osoba u matičnu knjigu umrlih i kako bi se izvršilo brisanje podataka tih osoba sa biračkih popisa koji će se koristiti za potrebe provedbe Lokalnih izbora 2024. godine, navode iz SIP-a BiH.

Svoje biračko pravo državljani BiH mogu provjeriti i na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH pod linkom „Jeste li registrirani birač“.

Izlaganje privremenih izvoda iz Središnjeg biračkog popisa na uvid javnosti izuzetno je značajno u segmentu točnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta Središnjeg biračkog popisa, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.

Glas naroda

HAHAHAHA uranili zoru prevariliiii----

Ja glasam 20 godina i nikad moj listic nije medju onima medju kojima treba da bude tj.nevazeci znaci da neko prekroji nebi vise nema sanse da glasam a sve posteni

Mogućnost provjere biračkog popisa za predstojeće Lokalne izbore
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari