Predstavnici umirovljenika i Vlade FBiH održali sastanak

ljubuski.info

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i zamjenici premijera Toni Kraljević i Vojin Mijatović, te federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, održali su u utorak sastanak s predstavnicima dva saveza udruga umirovljenika u Federaciji BiH.

Umirovljenike su predstavljali Redžo Mehić i Ivan Kožul.

Sastanak je održan u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, a prisustvovali su i predstavnici Federalnog zavoda MIO/PIO.

Tema razgovora bila je poboljšanje položaja umirovljenika u Federaciji BiH, a poseban naglasak stavljen je na upućene zahtjeve ove populacije.

Nakon razmatranja prioritetnih zahtjeva umirovljenika, zaključeno je da će Vlada Federacije BiH raditi na iznalaženju najboljih mogućih rješenja s ciljem da se u Federalnom proračunu za ovu godinu osiguraju sredstva za isplatu jednokratne financijske podrške umirovljenicima.

Također, u skladu s iskazanim opredjeljenjem Vlade poduzet će se aktivnosti na povećanju sredstava namijenjenih za banjsko liječenje umirovljenika, što je važan segment u osiguranju zdravstvene podrške ovoj kategoriji stanovništva, navode iz Vlade FBiH.

Kada je riječ o izmjenama zakonskih rješenja u oblasti mirovinsko-invalidskog osiguranja, zaključeno je da će se o ovom pitanju nastaviti razgovarati između predstavnika umirovljenika, te resornog federalnog ministarstva i Federalnog zavoda MIO/PIO, a s ciljem sagledavanja svih mogućnosti radi poboljšanja cjelokupnog sustava MIO.

Također, potvrđeno je da će se nastaviti aktivnosti na formiranju Vijeća umirovljenika Federacije BiH, čija uloga bi bila vođenje zajedničke djelatnosti socijalnih partnera, te afirmacije i zaštite prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, kao i razvijanja socijalnog dijaloga u ovom segmentu.

U skladu sa zaključcima s posljednje sjednice Vlade Federacije BiH, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u roku od tri mjeseca će sa predstavnicima Saveza udruga umirovljenika u FBiH i Saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH, usuglasiti tekst Sporazuma o osnivanju ovog vijeća, koji će dostaviti Federalnoj vladi na razmatranje.

Glas naroda

Umirovljenici su najbrojnija punoljetna grupa populacije stanovnika bih. Moraju se organizirati osnovati stranku i pomesti ove napuhanke bezveznjakoviće koji daju mrvice za povećanje mirovina. Penzioneri mogu vladati ako budu pametni, odlučivati o svojoj sudbini i ove države. Penzije ne bi smjele biti manje od prosjeka plaća.

Neka ministar financija T K ,i gradonačelnik VM svaki dan neprovlace kartice u bagica i zelica i nekoriste vozila u privatne svrhe bit ce i umirovljenicima bolje sad je smjena auta bujrum trebaju nova

Došla su nova auta bi bi bi

Bi bi tu tu

vratite Novalića

zašto Krišto neda ostavku kad nezna voditi vjeće ministara dnevni red usvaja Dodik a ona se samo smijulji i priča o uspjehu gore vlasti nije bilo

ona ima dobre savjetnike ulizice i poslušnike to joj dobro fukcionira

Daleko najbolji premijer Novačića. Završio u zatvoru, a ministrica financija Jelka Miličević oslobođena. Gdje to ima. Pošten čovjek u zatvoru. [ * neprimjereno * ] hodaju. Pozdrav iz yZapadne Hercegovine. Umirovljenici svi na izbore. Ima nas možemo mijenjati vlast.

Tako je.

Predstavnici umirovljenika i Vlade FBiH održali sastanak
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari