Vatrogasci nakon izvedene vježbe uputili apel i upozorenje stanovništvu

ljubuski.info

U Županiji Zapadnohercegovačkoj obilježen je početak požarne sezone 2024. uz pokaznu vježbu gašenja požara na osobnom automobilu, a građanima je upućen apel da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora.

Na poligonu za obuku vatrogasaca u Poslovnoj zoni Pogana Vlaka-Poljanice Grude u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Službe za zaštitu od požara, povodom otvaranja požarne sezone 2024. organizirana je vježba gašenja požara na osobnom automobilu u kojoj su sudjelovali pripadnici JVP Grude, PU Grude, DVD Gorica i DVD-a Jare.

Gosti na pokaznoj vježbi bili su pripadnici DVD sv. Ana Lištani (Livno) i Vatrogasci Lovreć (RH). Koordinator pokazne vježbe bio je Srećko Vukojević, stručni savjetnik iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Vatrogasci su uputili apel i upozorenje građanima da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora.

Vatrogasci i njihovi gosti nastavili su druženje uz domjenak u Jarama (Široki Brijeg), a koji su upriličili pripadnici DVD-a Jare. Ispred DVD-a Jare zahvalnice su dodijelili predsjednik Ivan Primorac i vatrogaskinja Marijana Lasić u znak zahvale onima koji pomažu i podupiru rad ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Prigodne poklone pripadnicima DVD-a Jare darovali su predstavnici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, JVP-a Široki Brijeg i DVD-a Gorica.

Apel i upozorenje građanima koji su uputili vatrogasci

Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi.

Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Ne palite nekontrolirano vatru na otvorenom i ne dovodite u opasnost sebe i druge. Dopustite da svoje snage usmjerimo tamo gdje su mnogo potrebnije, poručili su vatrogasci.

Glas naroda

Sad kad ste se izvjezbali neka samo malo okrene sunce i suša dat cemo mi vama posla,nema lezat i placu primat.

A šta su radili ovi vatrogasci kad je gorila borova šuma Jabuka, Gaj, Miletina, plantaža, duhanska stanica... Jesu li upozorili kradezeovce da ne pale???

Tada su vatrogasci bili podmićeni da zažmire dok ciljano ne izgori u tiftik...

Zato sad Murići frezaju gaj i sade masline

Uhljeb bojna

Otkud ovaj Srećko Vukojević

Vatrogasci nakon izvedene vježbe uputili apel i upozorenje stanovništvu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari