U Grudama održana obuka za članove Stožera civilne zaštite

ljubuski.info

U Grudama je u organizaciji Uprave civilne zaštite ŽZH održana obuka za članove Županijskog stožera civilne zaštite i načelnike općinskih/gradskih stožera.

Tema obuke je bila „Uloga i nadležnosti Stožera civilne zaštite, te rukovođenje i upravljanje akcijama zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih i drugih nesreća“.

Na početku je sudionike obuke pozdravio Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite istaknuvši važnost obuke, te je predstavio predavače.

Na temu „Stožerno upravljanje u kriznim situacijama“ govorio je Mladen Bošnjak, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Bošnjak je između ostalog govorio o normativno-pravnom uređenju organiziranja i rada Stožera civilne zaštite.

Na temu „Način rada i funkcioniranje Stožera“, odnosno o uvjetima i načinima korištenja financijskih sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća govorio je Nihad Hadžić, inspektor za zaštitu i spašavanje u Federalnoj upravi civilne zaštite.

O operativnom postupanju u nesrećama i traženju međunarodne pomoći s posebnim osvrtom na Standardnu operativnu proceduru između RH i BiH o pružanju prekogranične pomoći u gašenju požara na otvorenom prostoru govorio je Ismet Sendić, rukovoditelj Federalnog operativnog centra.

Ova obuka, ali i edukacije, obuke i osposobljavanje u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, koje provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke pored materijalnog opremanja, predstavlja temeljni preduvjet za učinkovito, stručno i kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Glas naroda

Jesu pokusali provaliti u tuđi prostor, pitanje za Dragu Martinovića. Imaju običaj...

Đabalebaroši teški samo loču i žderu vidijim glava i podvaljaka

U coroni prodavao donacije

U Grudama održana obuka za članove Stožera civilne zaštite
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari